Belépek a Pártba
06 január
2017
HÍR
674 látogató

Luxusjuttatások Matolcsy Nemzeti Bankjánál

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan pimaszság, hogy a Magyar Nemzeti Bank 260 millió forintnyi év végi prémiumot fizetett ki dolgozóinak, miközben hazánk gazdasága a sor végén kullog régiós összehasonlításban.

A jegybank négyszáz dolgozója több mint negyedmilliárd forintot, azaz átlagosan tíz havi közmunkásbért kapott meg jutalomként év végén a rendes fizetése mellé. A vezető beosztásban lévő dolgozók még ennél is jobban jártak, 1,1 millió forintos év végi jutalmuk egy közmunkás másfél éves fizetésének felel meg.

A Liberálisok szerint semmi sem indokolja ezeket a luxusjutalmakat, hiszen a magyar gazdaság az elmúlt években a térség sereghajtójává vált. Miközben Románia az utolsó hivatalos adatok szerint 4,6 százalékos növekedést produkált, Magyarország az uniós átlag alatt teljesített 1,6 százalékos eredményével. De simán megduplázta hazánk teljesítményét Bulgária (3,4%), Szlovákia (3,2%) és Szlovénia (3%) is. Ez a lesújtó eredmény nagyrészt a Matolcsy-féle unortodox gazdaság- és monetáris politika következménye, így semmivel sem magyarázható a jegybank bőkezűsége az adófizetők pénzéből.

Az MNB egyedül a luxusköltésekben jeleskedett az elmúlt években, pedig a törvény szerint a jegybank feladata hazánk gazdasági stabilitásának megteremtése lenne. Az ország felének napi megélhetési problémái vannak, eközben Matolcsy közpénz-dézsmáló alapítványai újabb és újabb tízmilliárdokat szórnak el luxusingatlanokra és műkincsekre, a politikailag megbízható dolgozók pedig mesébe illő prémiumokat kapnak évről évre. A Liberálisok szerint az illiberális állam gátlástalan urizálása, a vezetők arcátlan luxus-életvitele joggal háborítja fel az állampolgárokat. Itt az ideje, hogy Matolcsyék végre tanúsítsanak önmérsékletet, a luxuskifizetéseket pedig azonnali hatállyal állítsák le!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK