Belépek a Pártba
09 december
2016
HÍR
674 látogató

Liberálisok: vérlázító a főpolgármester fizetésemelése!

Szabadai Viktor a párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: január elsejével miniszteri szintre emelnék a főpolgármester fizetését. A liberális politikus szerint Tarlós István elmúlt több mint hat évének mérlege “semmittevés, hozzá nem értés, kóklerkedés, mellébeszélés, felelősséghárítás, mindenfajta korrupciógyanús ügynek menedzselése”.
Szabadai Viktor megítélés alapján Tarlós István az egyik legsúlytalanabb főpolgármester, hiszen az Országgyűlés egy fontos kérdésben sem kérdezi meg a főpolgármester. Példaként említette, hogy a fővárosi Erzsébet teret is Tarlós István megkérdezése nélkül vette el a parlament a fővárostól.
A Liberálisok szerint Tarlós István hozzá nem értő, koncepciótlan, s személyes sértettségtől vezetett ember. Több mint hat éve van a főváros élén, de elképzelései sincsenek arról, hogyan kellene működnie Budapestnek. Mindeközben a szakembereket elűzte a fővárosból, többek között a Budapesti Közlekedési Központból – tette hozzá a politikus.
Szabadai Viktor felháborítónak nevezte, hogy Tarlós István fizetését megemelik, miközben Budapest közlekedési káosz közepette van. Felidézte, hogy egy héten belül a 3-as, és a 4-es metróvonalon is füstölés, 2-es metró vonalán pedig baleset történt. Mindemellett egyszerre több mint húsz kilométernyi útszakasz van felújítás alatt – emelte ki a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján a politikus.
A Liberálisok szerint a főpolgármester akkor szolgál rá fizetésemelésére, ha valóban megkezdődik a 3-as metró felújítása, amelyet, mint Szabadai Viktor felidézte: korábban Tarlós István is “leghalaszthatatlanabb” feladatának nevezett.
Az MLP egy vonaljegyet is eljuttat Tarlós Istvánnak, hogy a főpolgármester egyszer utazzon végig a 3-as metróvonalán, tapasztalja meg milyen állapotban van, s ha nincs szerencséje talán metrópótló buszra is fel kell szállnia – jegyezte meg SzabadaiViktor. A Liberálisok szorgalmazzák, hogy Tarlós István addig ne vegye fel fizetésemelésének minimálbér feletti részét, amíg a 3-as metró felújítása meg nem kezdődik.
Szorgalmazzák továbbá, hogy Tarlós István hozza vissza azokat a szakembereket, akiket elűzött a Budapesti Közlekedési Központból, élükön annak volt vezetőjével Vitézy Dáviddal.
Ha Tarlós István nem tudja garantálni a budapestiek, a budapesti közlekedés biztonságát, akkor álljon fel és adja át másnak a helyét – szögezte le a liberális politikus.

 

Forrás.: MTI

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK