Belépek a Pártba
07 október
2016
HÍR
760 látogató

Liberálisok: se busz, se garázs, se felelős

A Liberálisok az alábbi három kéréssel fordulnak a fővárosi közgyűléshez.:

  1. Kötelezzék a BKV-t, hogy a nyári, titokban lefolytatott járatsűrűség-csökkentést vonja vissza a cég, ezentúl pedig minden további módosítást előzzön meg szakmai és civil egyeztetés valamint széleskörű lakossági tájékoztatás. A Fidesz ellenzékben folyamatosan ragaszkodott ehhez, így elvárható lenne, hogy most, mikor Tarlós István főpolgármester tagadása ellenére a BKV maga ismerte el a járatok számának csökkentését, a közgyűlés fideszes tagjai ne hagyják szó nélkül a történteket.

    2. Az Óbudai Buszgarázs bezárásáról szóló BKV Igazgatósági döntését, amely a telephely decemberi bezárásáról döntött ne hagyja jóvá.
    Ne engedje bezárni a buszgarázst mindaddig, amíg nem világos, milyen konstrukcióban hány darab busz érkezik Budapest tömegközlekedési rendszerébe az M3-as metró pótlására. Őszintén reméljük, hogy a garázs bezárását nem a Fidesz Lopás-előkészítő Tagozatának serény munkatársai kezdeményezték, sajnos azonban más ésszerű indok nem hozható fel a garázsbezárás mellett éppen a buszok érkezése előtt.

    3. Mivel az M3-as metrópótló buszokra vonatkozó közbeszerzési eljárás egyébként is leállt, hiszen az illetékes szakminiszter, aki egy másik fideszes érdekcsoport lobbistájaként szembement az újabb Tarlós-Habony-mutyiban megfogant buszbérlési tervvel, lehetőség lenne arra, hogy végre ne az egyik vagy másik fideszes oligarcha-kör, hanem a budapestiek érdekei érvényesüljenek, és az értelmetlen, óriási többletköltségekkel járó buszbérlési koncepció helyett a fővárosi közgyűlés térjen vissza az eredeti tender eredményéhez és ragaszkodjon a buszvásárláshoz. Habony Árpád kivételével mindenki jobban járna.

    +1. Tarlós István azonnali hatállyal kezdeményezze barátja és pártfogoltja, a rossz-emlékű fideszes kerületi polgármester, Mitnyan György azonnali elmozdítását a Főtáv éléről. Mint ismeretes, Mitnyan Tarlós javaslatára került a vezérigazgatói székbe, és az ő döntésére kerület értékesítésre a cég járműve is súlyosan értékük alatt. Egy Ford Transit gépjárművet például mindössze 40.000 forintért adott el a köztulajdonban álló cég, majd nem sokkal később ugyanaz a gépjármű mintegy másfél millió forintért volt megtalálható a kereskedőnél, aki Mitnyantól vásárolta. A főváros belső vizsgálata megállapította, hogy Mitnyan nagyjából 30 millió forintos kárt okozott a FŐTÁV-nak, ugyanakkor Tarlós István továbbra sem tartotta fontosnak kezdeményezni a vezérigazgató-haver felmentését.  Ne várja meg, hogy Mitnyan további károkat okozzon Budapestnek, ne várja meg, míg eladja az egész céget néhány ezer forintért!

 

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK