Belépek a Pártba
12 november
2015
HÍR
411 látogató

Liberálisok reagálása Lázár János kormányinfón elhangzott, Századvéggel kapcsolatos kijelentésére

Lázár János a mai kormányinfón a Századvég-üggyel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: “Vannak szenzitív területek, ahol indokolt, hogy államtitkokhoz férjenek hozzá tanácsadók.”

A Liberálisok szerint valóban indokolt lehet, hogy tanácsadók hozzáférjenek államtitkokhoz, de az indokoltság, soha nem járhat törvényes jogosultság nélkül. Az államtitkokhoz, vagyis a minősített adatokhoz való hozzáféréshez nem elég, ha azt valaki indokoltnak gondolja, ahhoz jogszabályban rögzített megfelelő jogosultságra van szükség. Ilyen jogosultsága a Századvég Politikai Iskola Alapítvány munkatársainak 2013. október 21-ig nem volt, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársai pedig továbbra sem rendelkeznek ilyen jogosultságokkal.

 A Liberálisok úgy vélik, 2010 és a 2013 között a Századvég több olyan stratégiát is készített a kormányzat számára, amelyek elkészítéséhez nélkülözhetetlen hírszerzési jelentések, titkosszolgálati iratok ismerete.  Elképzelhetetlen, hogy komolyan vehető ágazati stratégiát lehetne kidolgozni például az energiaszektor jövőjére vonatkozóan titkosszolgálati adatok ismerete nélkül.

Éppen ezért úgy véljük, hogy a Századvég-csoport munkatársai már a 2010 és 2013 közötti időszakban is betekinthettek minősített iratokba, mégpedig mindenféle jogosultság nélkül. Ez pedig nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Amennyiben mégsem használtak fel minősített adatokat a különböző ágazati stratégiák elkészítéséhez, kénytelenek vagyunk arra a következtetésre jutni, hogy Mellár Tamás igazat mondott, és a Századvég nem más, mint egy ,,pénzmosoda.”

Bodnár Zoltán, ügyvivő

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK