Belépek a Pártba
07 szeptember
2015
HÍR
524 látogató

Liberálisok reagálása Hende Csaba lemondására

A Magyar Liberális Párt szerint a menekültügyi krízis megoldását nem Hende Csaba távozása, hanem a kormányfő beismerése hozhatja meg egyedül. Annak a beismerése, hogy kerítészár és a menekültellenes politika végérvényesen megbukott. Ezt Prőhle Gergely helyettes államtitkár már nyíltan is beismerte és Hende Csaba távozását sem lehet másként értékelni, mint a kerítésépítő politika teljes kudarcának.

Az Orbán-kormányból most Hende Csaba távozik, kinek felelőssége és szerepe miniszterként vitathatatlan a menekültválság elhibázott kezelésében,  de az igazi felelős mégis Orbán Viktor maga, és az általa útjára indított idegenellenes gyűlöletkampány. Mert ő tehet arról, hogy a magyar hatóságok képtelenek voltak tisztességes ellátást biztosítani a menekülteknek, akik így a civilek egyedülálló összefogására voltak kénytelenek támaszkodni. Ő tehet a kormány súlyos mulasztásáról, a humanitárius katasztrófa felkészületlen kezeléséről, melynek kapcsán már a szándékosság is felvetődik.

A Liberálisok számára a honvédelmi miniszter távozása kérdéseket is felvet. Többek között azt, hogy Hende Csaba távozásának van-e köze a szeptember 15-e után életbe lépő törvénymódosításokhoz, és az ezekkel kapcsolatos, esetleg még a nyilvánosság előtt sem ismert honvédségi feladatokhoz.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK