Belépek a Pártba
24 január
2017
HÍR
619 látogató

Liberálisok: Oroszország Magyarországot tekinti a nyugati szövetségesi rendszer leggyengébb láncszemének

Budapest, 2017. január 24., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt egy aggasztó folyamat részének tartja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői, moszkvai látogatását.

Az ellenzéki párt külpolitikai szakértője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, úgy látszik, hogy Oroszország Magyarországot tekinti a nyugati szövetségesi rendszer leggyengébb láncszemének és “Magyarország egyfajta hídfő az orosz érdekek szempontjából”.
Látható volt, hogy Szijjártó Péter nagyon szívélyes, baráti légkörben találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, “ez kicsit emlékeztet az egykori, elvtársi légkörben lezajlott találkozókra”, ami azt támasztja alá, hogy számos fontos és érzékeny kérdés nem került napirendre – értékelt Szent-Iványi István. Szavai szerint valószínűleg nem került szóba a bőnyi rendőrgyilkosságban is érintett Magyar Nemzeti Arcvonal és az orosz titkosszolgálatok kapcsolata, ahogy az orosz dezinformációs portálok magyarországi jelenléte, vagy az aleppói “terrorbombázás” sem.
Szijjártó Péter és Szergej Lavrov “közösen örvendeztek” Donald Trump elnöki beiktatásán és az amerikai külpolitika általuk remélt változásán – tette hozzá. Oroszország öröme érthető, mert számukra kifejezetten jó, ha az Egyesült Államok nem bírálja a tevékenységüket, Magyarországnak viszont az az érdeke, hogy Oroszország betartsa a nemzetközi együttélés normáit – jelentette ki.
Szent-Iványi István arra is kitért, hogy Magyarországnak nagyobb óvatosságot kellene tanúsítania az Ukrajnát elkerülő tervezett gázvezeték ügyében. A politikus végül azt mondta, hogy miközben a hétfői találkozó résztvevői újra megerősítették elkötelezettségüket a paksi atomerőmű bővítése mellett, a Liberálisok továbbra is úgy látják, hogy a beruházás környezetvédelmi, gazdasági és biztonságpolitikai szempontokból is hátrányos Magyarország számára.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK