Belépek a Pártba
07 április
2017
HÍR
330 látogató

Liberálisok: Óriási nemzetközi felháborodást okozott a CEU elüldözése

 
A Liberálisok határozottan elutasítják a felsőoktatási törvény diszkriminatív, Magyarország érdekeivel ellentétes módosítását, és még idejében figyelmeztettek annak várható súlyos nemzetközi következményeire. Azóta beigazolódott, hogy nem csak a nemzetközi tudományos élet, de külföldi meghatározó politikai vezetők is felháborodottan reagáltak a miniszterelnök által kierőszakolt lex CEU-ra.
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma tiltakozott és megbízottakat küld Budapestre. A német kancellár és a szövetségi elnök, valamint az Európai Bizottság elnöke és számos más politikus bírálta a törvényt. Az Európai Bizottság jövő héten részletesen foglalkozik a kérdéssel és megvizsgálja, hogy milyen eljárást indítson az ügyben. A Fidesz pártcsaládjában, az Európai Néppártban is jelentős vihart váltott ki ez a törvény, és egyre többen már az értékrendjét feladó Fidesz kizárását szorgalmazzák.
Ezek az ismert körülmények nyomatékosítják Fodor Gábornak, a Liberálisok elnökének Áder János köztársasági elnökhöz intézett azon kérését, hogy az államfő a törvényt ne írja alá, és kérjen előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól. Az egyetlen esély arra, hogy Magyarország elkerülje a súlyos következményeket, ha az Alkotmánybíróság megállapítja a felsőoktatási törvény egyébként is nyilvánvaló alkotmányellenességét. A Liberálisok bíznak a köztársasági elnök józan ítélőképességében és hazánk érdekeihez való hűségében.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK