Belépek a Pártba
01 augusztus
2016
HÍR
1045 látogató

Liberálisok: Népszavazás 2016: A kormány bünteti a külföldön dolgozó és tanuló magyarokat

A Liberálisok arra kérik a kormányt, tegye lehetővé, hogy minden külföldön tartózkodó magyar állampolgár azonos feltételek között vehessen részt a 2016-os népszavazáson. A Liberálisok szerint a nem határon túli, de külföldön tartózkodó magyarokat hátrányosan érinti az a szabály, amely szerint csak követségen vagy konzulátuson voksolhatnak a kvóta népszavazáson. A Liberálisok szerint az lenne a minimum, hogy számukra is lehetőséget biztosítsanak a levélben történő szavazásra, de a XXI. században már azt is könnyen meg lehetne oldani, hogy a világ bármely pontjáról online adják le szavazatukat a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok.

A Liberálisok szerint a kormány szánt szándékkal nehezíti meg, vagy lehetetleníti el a külföldön huzamosabb ideig tartózkodó magyarok választását, mert fél a véleményüktől. Az utóbbi hat évben százezrek hagyták el hazánkat a Fidesz káros gazdaság- és nemzetpolitikája miatt. Az ő elégedetlenségük pedig jelentősen befolyásolhatná a népszavazás eredményét. Ehhez azonban arra lenne szükség, hogy a kormány lehetőséget biztosítson számukra, hogy ugyanolyan feltételekkel szavazhassanak, mint ahogyan azt a határon túli magyarok tehetik. Október másodikáig még bőven van idő, hogy a kormány bebizonyítsa, nem a végeredmény kozmetikázásának szándéka miatt korlátozza a külföldön élő magyarok választójogát.

A Liberálisok elvárják, hogy mielőbb változtassanak a szabályokon, hogy minél több magyar fejthesse ki a véleményét a Fidesz Európa és menekültellenes politikájáról. A Liberálisok továbbra is a részvétel és az IGEN mellett kampányolnak, mert ez az ország valódi érdeke. Így tudjuk megerősíteni uniós tagságunkat, és így tudjuk elutasítani a kormány gyűlöletre épülő politikáját.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK