Belépek a Pártba
02 augusztus
2016
HÍR
711 látogató

Liberálisok: Most miért hallgat a Külügy?

Feltűnő és megmagyarázhatatlan, hogy a törökországi puccskísérletet követő brutális leszámolás és durva túlkapások ügyében miért hallgat a magyar Külügy. Akkor sem szólal meg, amikor a török külügyminiszter, akit Szijjártó Péter ma is jóbarátjának nevez, nyíltan megzsarolta az Európai Uniót a vízummentesség ügyében. Azt mondta, hogy ha októberig nem kapja meg Törökország a vízummentességet, akkor felmondják a márciusban kötött migrációs megállapodást az Európai Unióval. A Külügyminisztérium hallgatása különösen annak fényében beszédes, hogy az elmúlt másfél évben 59 alkalommal bírálták durva hangú közleményekben hazánk nemzetközi partnereit. A bírálatok  szinte kivétel nélkül EU és NATO tagállamoknak, hazánk együttműködő partnereinek és szövetségeseinek szóltak és még véletlenül sincs közöttük Törökország, Oroszország, Azerbajdzsán, Kazahsztán vagy más antidemokratikus, illiberális állam.A magyar külpolitikának nagyon sajátos a szerepfelfogása: a közeli barátokat folyamatosan támadja, szidalmazza, míg a keleti despotáknak udvarol és hajbókol. A Liberálisok az ország érdekeivel ellentétesnek és károsnak tartják ezt a gyakorlatot és felszólítják a külügyi vezetést, hogy hagyjon fel a barátaink, szövetségeseink folyamatos támadásával és az antidemokratikus rendszerek előtti megalázkodó hajbókolással.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK