Belépek a Pártba
20 augusztus
2016
HÍR
1687 látogató

Liberálisok: Mi magyarok is bevándorlók vagyunk

Az államalapítás ünnepén a Liberálisok arra emlékeztetnek, hogy 896-ban a magyarok is bevándorlókként leltek új hazára a Kárpát-medencében. Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor és a Fidesz
elfeledkezett erről a fontos történelmi tényről. Ők ugyanis a nemzeti ünnepet is arra használják fel, hogy a bevándorlók ellen uszítsanak. Mi, Liberálisok arra kérjük a magyarokat, hogy emlékezzenek arra honnan érkeztünk, és ne feledkezzenek el arról a 600 000 honfitársunkról sem, akik az Orbán-kormány hivatali ideje alatt voltak kénytelenek elhagyni Magyarországot, és gazdasági bevándorlókként próbálnak boldogulni egy másik országban. Ezt csakis azért tehetik meg, mert az Európai Unió lehetőséget ad nekik arra, hogy uniós állampolgárokként azonos feltételek mellett vállalhassanak munkát a közösséghez tartozó országokban. Ha viszont a magyarok nemet mondanak Európára, akkor mi sem bízhatunk többé abban, hogy a hosszú évtizedek munkájával kivívott jogainkat megőrizhetjük.

Magyarország nem is olyan régen még egy nyitott, befogadó, toleráns ország volt. Hiszünk abban, hogy a magyarok többsége ma is  egy ilyen országban szeretne élni. Nemcsak a liberális meggyőződés, hanem a demokratikus elkötelezettség, a keresztény értékrend és az emberség szabálya is ezt diktálja sokunknak. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy ne zárjuk le kapuinkat azok előtt, akik egy jobb élet reményében érkeznek hazánkba.  Ugyanúgy, ahogy mi is megérkeztünk
1122 évvel ezelőtt a Kárpát-medencébe, és ahogy 1016 évvel ezelőtt felvettük a kereszténységet az idegenekkel kapcsolatban nyitottságot hirdető István király alatt.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK