Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

13 július
2016
HÍR
2950 látogató

Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával

A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
Mi, Liberálisok a személyszállítás felszabadítását tartjuk követendő útnak. Meggyőződésünk szerint az utazóközönség érdeke az lett volna, hogy a kompromisszum megszülessen a hatóságok és a vállalat között. Az Uber kivonulásával a budapestiek, az ide látogató turisták és az uberes munkavállalók egyaránt vesztettek. 1200 sofőrnek jelentett megélhetést az Uber, miközben több mint 160 ezer utas vette igénybe idáig a szolgáltatást. De, ha már így alakult, elvárjuk, hogy a kormány és Budapest vezetése legalább ekkora határozottsággal kezdjen hozzá az úgynevezett taxis hiénák eltüntetéséhez a városból.
A Liberálisok szerint elengedhetetlen lenne az egységes tarifarendszer felszámolása, a meglévő szisztéma ugyanis nem zárja ki a csalás lehetőségét, viszont a szolgáltatók közti verseny gátját jelenti.
Magyarországnak és Budapestnek a lakosság érdekét szolgáló technikai újításokat nem tiltania, hanem támogatnia kellene. Nem lehet megálljt parancsolni a fejlődésnek. A Liberálisok a Tarlós után szabadon című programjukban már megfogalmazták, hogy a Fideszt váltó új, haladó szellemiségű városvezetés törekedni fog arra, hogy az Uber ismételten, ezúttal már szabályozott, átlátható körülmények között újra otthonra találjon Budapesten.
Szabadai Viktor, elnök, Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmány
Sermer Ádám, elnök, LiFT – Liberális Fiatalok társasága
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók