Belépek a Pártba
09 január
2017
HÍR
594 látogató

Liberálisok: lefagyott a BKK, legyen ingyenes a tömegközlekedés!

A Liberálisok felszólítják a főváros vezetését, hogy utasítsa a BKK-t: mindaddig, ameddig a tömegközlekedési vállalat jegyautomatái ilyen arányban üzemképtelenek, tegyék ingyenessé a BKK járművein való utazást.

A BKK tájékoztatása szerint vasárnap estére a 350 automata mintegy negyede üzemképtelenné vált a hideg időjárás miatt, az üzemzavar elhárítását pedig hétfő estére ígérték. Mivel az egész városban ugyanolyan konstrukcióban működnek ezek a berendezések, további bejelentések érkezhetnek, így nem lehet garantálni, hogy az utasok jegyet vagy bérletet tudnak váltani. A Liberálisok nem tartják jogszerűnek, ha emiatt bárkit megbírságolnak, vagy kizárnak a tömegközlekedésből, hiszen könnyen lehet, hogy az illető önhibáján kívül nem tudott érvényes jegyet/bérletet vásárolni.

A mintegy hatmilliárd forintos beruházásban telepített automatákra évente kb. 8000 panasz érkezik a BKK központjába. Ezek többségében a készpénzes vagy kártyás fizetés során felmerülő problémákra, ki nem adott jegyekre, bérletekre vonatkoznak. A Liberálisok ezért azt kérik, hogy a mostani kritikus állapot elmúltával, végezzenek átfogó vizsgálatot arra vonatkozólag, hogy az automatákat üzemeltető szolgáltató eleget tud-e tenni azoknak a kötelezettségeket, amelyeket 2014-ben vállalt. A mai fennakadás csak egy kis része az alapvetően sem jól működő rendszernek, ezért a Liberálisok szerint általános felülvizsgálatra van szükség! Nem várható el az utasoktól, hogy akár fagyoskodással, akár más kellemetlenséget elszenvedve ők fizessék meg a rosszul működő automaták árát, ezért a BKK-nak biztosítania kell számukra az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét, amíg az automatákat teljesen ki nem javítják. Ez a főváros vezetésének felelőssége.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK