Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

26 július
2016
HÍR
12950 látogató

Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a Jobbik alelnöke
ahelyett, hogy törvényi kötelezettségeinek eleget téve megválaszolt volna egy közérdekű adatigénylést, zsidózásba kezdett Facebook oldalán. Ezután szélsőjobboldali követői gyalázkodások és fenyegetések özönét zúdították Léderer Andrásra, a Helsinki Bizottság munkatársára.

A Liberálisok kíváncsiak rá, hogy Vona Gábor, a párt elnöke vajon tartja-e a szavát, miszerint leszámol a párton belüli szélsőséges irányzatokkal, és megválik-e azok képviselőitől. Ha a Jobbik elnöke komolyan gondolja ígéretét, és a Jobbik „cukiság kampánya” nem ugyanarra a hazugságra épül, mint a Fidesz polgári Magyarországa, akkor az egyetlen lehetséges út az, ha leváltja az alelnöki posztról Toroczkai Lászlót, aki az állítólag túlságosan radikális Novák Elődöt követte ezen a poszton.

Toroczkai Lászlónak semmi köze a Helsinki Bizottság munkatársának vallási, szexuális, vagy bármiféle
irányultságához, a közérdekű adatigénylés megválaszolására azonban a törvény kötelezi. A Liberálisok ezért elvárják a Jobbiktól, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot Léderer Andrástól, illetve haladéktalanul adjanak választ az ásotthalmi mezőőrök tevékenységével kapcsolatos kérdésekre.

 

Sermer Ádám, elnök, LiFT (Liberális Fiatalok Társasága)

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.

Események

Videók