Belépek a Pártba
10 január
2017
HÍR
794 látogató

Liberálisok: El a kezekkel a civilektől!

A Liberálisok szerint elfogadhatatlan és felháborító a kormány legújabb terve, amely arra kötelezné a nem kormányzati szervezetek tisztségviselőit, hogy vagyonnyilatkozatot tegyenek. A Magyar Liberális Párt szerint a kormány ezzel az új előírással akarja ellehetetleníteni és megfélemlíteni a civil szféra képviselőit, ahelyett, hogy a saját háza táján sepregetne, akár vagyongyarapodásról, akár más elszámolni valóról van szó.

Az Orbán-kormány az elmúlt években számos alkalommal intézett támadást a magyarországi civilekkel szemben, és zaklatta a nem kormányzati érdekeket kiszolgáló valódi civil szervezeteket. Több ízben törvénytelen eszközökkel próbáltak meg nyomást gyakorolni a civil szférára. A kormányt nagyon zavarja, ha Magyarországon bárki is az állami jogsértésekkel vagy az intézményesített korrupcióval foglalkozik.

Orbán Viktor egy kormányközeli honlapnak adott év végi interjújában elárulta, a kormány egyik fő idei célja, hogy a magyarországi civil szféra nemzetközi támogatóit kiszorítsák. A Liberálisok szerint ez az oroszországi viszonyokat előrevetítő fenyegetőzés nemcsak az egész szektor, hanem a szabadságunk jövőjét is veszélybe sodorná, hiszen a Fidesz ettől kezdve még inkább a saját politikai szándékának megfelelően játszhatna a hazai forrásokkal. Az értékes jogvédő munkát végző civilek nemzetközi források nélkül képtelenek lennének munkájukat folytatni. A magyar társadalom így még kiszolgáltatottabbá válna az illiberális állam önkényével és arroganciájával szemben

A Liberálisok ezért határozottan visszautasítják a kormány putyinista tervét. A Magyar Liberális Párt csak olyan törvényjavaslatot tud támogatni, amely az érintett civilek bevonásával készült és széles társadalmi támogatáson alapul. A civilek kötelező vagyonnyilatkozata helyett azt javasoljuk a Fidesznek, először saját politikusaikat tanítsák meg arra, hogyan számoljanak el tisztességesen a nyilvánosság előtt saját valós gazdasági helyzetükről.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK