Belépek a Pártba
08 október
2016
HÍR
753 látogató

Liberálisok: Bedarálták a Népszabadságot

A Magyar Liberális Párt szerint felháborító és elfogadhatatlan az a módszer, ahogy a Fidesz az ellenzéki médiát ellehetetleníti. A médiaháború legújabb áldozata az a Népszabadság, amely a rendszerváltás óta a liberális és baloldali értékek egyik fő zászlóshajója volt.

Sajtóinformációk szerint a lap újságíróit és olvasóit sem értesítették a Népszabadság átmeneti leállásáról, a dolgozók elbocsátását pedig a gazdasági leszámolás kifejezésével lehetne leginkább jellemezni.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a Fidesz az adóforintokat saját médiabirodalmának kiépítésére használja, és közben szisztematikusan felszámolják az Orbán-kormány hatalmára veszélyt jelentő sajtóorgánumokat. A Napi Gazdaság ellehetetlenítése, a Tv2 állami hitelből történő felvásárlása után most a magyar sajtó egyik legfontosabb újságát teszik tönkre, az ott dolgozó újságírókat megalázva. Mindeközben évről évre százmilliárdokat költenek az egyre kevesebb néző érdeklődésére számot tartó közmédia fenntartására, amely a független hírszolgáltatás helyett az állampárti időket idéző propagandagyárként üzemel.

Szemmel látható, hogy a Fidesz a média területén is illiberális viszonyokat teremt, politikai és gazdasági erőfölényével visszaélve, tisztességtelen és totális háborút indított konkurenseivel szemben. Teszi ezt azért, hogy korrupt és kártékony politikájának semmi ne szabhasson korlátokat, és a hatalom ellenőrzésének egyik legfontosabb elemét is teljesen kiiktassa. A Népszabadság leépítésével a magyar demokrácia egyik fontos hírnökét vesztettük el, félő azonban, hogy a médiaháború tovább folytatódik, újabb áldozatokat szedve. Közös felelősségünk, hogy ne hagyjuk ezt.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK