Belépek a Pártba
30 szeptember
2016
HÍR
927 látogató

Liberálisok: az igen szavazat bátor kiállás a kormánnyal szemben

Fodor Gábor pénteken, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy míg a kormány egy gyűlöletkeltő, a társadalmat szétziláló kampányt folytat, az igen az EU és az uniós értékrend melletti kiállás.
Az igen a kormányellenes szavazatot is jelenti, a “nemcselekvés” a bojkott, az érvénytelen szavazat viszont nem kormányellenes tett, az Orbán-rendszert ugyanis a passzivitás tartja életben – jelentette ki. Végül azzal érvelt, hogy ha a szavazólapon szereplő kérdésből kiveszik a kényszerbetelepítésről szóló “hamis elemet”, akkor a megmaradt kérdés arról szól, hogy az EU hozhat-e a tagállamok számára kötelező döntést. A Liberálisok szerint igen – közölte.
Szent-Iványi István, a párt külpolitikusa közölte, hogy a meghatározó európai liberális pártok és azok vezető személyiségei is támogatják MLP-t az igen kampányban. Hangsúlyozta, hogy bár ez a népszavazás elsősorban belpolitikáról szól, mégis minden bizonnyal lesznek külpolitikai hatásai is. Az európai liberálisok tartanak attól, hogy a kormány által várt választási eredmény felhatalmazást ad arra, hogy Orbán Viktor “támadást intézzen az EU belső döntéshozatali rendjével szemben” – mondta. Sokan arra következtetnek, hogy a magyar miniszterelnök le akarja rombolni a közös menekültpolitikai alapjait, amit ezután nemzeti hatáskörbe vonna – közölte.
A népszavazásnak lehet egy átgyűrűző hatása, mert más országok is tarthatnak hasonló referendumokat, ami meggyengíti az EU belső rendjét – folytatta Szent-Iványi István, aggodalmát fejezve ki, hogy a népszavazás a “kulturális ellenforradalom” kampányának kezdete is.
Azt mondta, sokan attól tartanak, hogy a referendum része Vlagyimir Putyin orosz elnök azon stratégiájának, amivel meg akarja bontani az európai egységet.

 

forrás: MTI

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK