Belépek a Pártba
10 december
2014
HÍR
889 látogató

Liberálisok az emberi jogok világnapjára

Az emberi jogok világnapján kötelességünk a kormány figyelmét felhívni arra, hogy ma hazánkban az 1948. december 10-én lefektetett Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának  számos pontja sérül.

A nyilatkozat kimondja , hogy minden embernek joga van az élethez, az emberi méltósághoz. A kormány jelenleg a szociális juttatások radikális csökkentésével, ill. megszüntetésével kiszolgáltatott, beteg, idős embereket sodort kilátástalan helyzetbe, az iskolai szegregáció törvényesítésének tervével pedig gyerekeket különböztet meg származásuk alapján.

Minden embernek joga van a biztonsághoz, amit a kormány a visszamenőleges törvénykezés bevezetésével elvett.

Minden embernek joga van a tulajdonhoz, de ettől a kormány megfosztott hárommillió embert a magánnyugdíjak lenyúlásával és még további 60 ezer ember megtakarítását akarják elvenni.

Minden embernek joga van a vallása szabad gyakorlásához, de a kormány az egyházügyi törvénnyel gátat szabott az egyházak szabad működésének, a törvényt a strasbourgi bíróság is elmarasztalta.

Az emberi jogok védelmének hazai garanciája az Alkotmány, melyet a Fidesz-kormány a saját képére szabott, az Alkotmánybíróság intézményét pedig kiüresítette.

Az ENSZ korábban az emberi jogok közül a szegénységet, mint a legsúlyosabb emberi jogi kihívást nevezte meg. ,, Küzdelem a szegénység, a nélkülözés és a kirekesztődés nem jótékonyság kérdése, és ez nem függ attól, milyen gazdag egy ország. A szegénység elleni küzdelem emberi jogi kötelezettség” – mondta Louise  Arbour egykori főbiztos. Magyarországon jelenleg a lakosság 37%-a szegénységben él, minden 3. gyerek nélkülöz, félmillió ember nem részesül szociális ellátásokban és kb. 30.000 ember él fedél nélkül az országban. Ezek a mutatók a Fidesz kormányzása alatt folyamatosan nőnek.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK