Belépek a Pártba
05 december
2016
HÍR
590 látogató

Liberálisok.: a végeredmény jó hír Ausztriának, Európának és Magyarországnak is

A párt külügyi szakpolitikusa arra reagált, hogy az ausztriai elnökválasztás elhalasztott második fordulójában az osztrák Zöldek pártja által támogatott, független Alexander Van der Bellen nyert Norbert Hoferrel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által támogatott jelölttel szemben.
Ausztriának továbbra is a demokrácia és a szabadságjogok és Európa iránt elkötelezett államfője lesz – mondta Szent-Iványi István. Közel százezer magyar dolgozik állandóan vagy szezonális jelleggel a szomszédos országban, sok magyar ott tanul, ezért nem mindegy, hogy olyan politikus áll az ország élén, aki a befogadás kultúráját képviseli, vagy pedig olyan, aki az idegenellenességre épít – jelentette ki.
Egyelőre korai kimondani, hogy  fordulat következett be Európában, ahol az elmúlt egy-másfél évben sorra törtek előre a szélsőséges politikai erők, de úgy tűnik, hogy ez a “dagály” mintha megtorpant volna – fogalmazott.
Szent-Iványi István röviden arra is kitért, hogy Matteo Renzi olasz miniszterelnök lemond, miután a nem hivatalos végeredmények szerint a választók majdnem 60 százaléka szavazott az általa szorgalmazott alkotmányos reformok ellen a vasárnapi népszavazáson. A lemondásnak lehetnek kellemetlen és drámai következményei, mert ha Olaszországban új választásokat írnak ki, az az olasz bankrendszer bizonytalansága miatt kockázatos lehet az eurózóna többi tagállamára és a közös valutára is – mondta a politikus.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK