Belépek a Pártba
22 április
2016
HÍR
2679 látogató

Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem

A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben. Már 2010-ben sejteni lehetett, hogy a Fidesz számára nem fontos természeti kincseink védelme és a fenntartható fejlődés, hiszen közvetlenül hatalomra kerülésük után megszüntették a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot. Ez a feltételezés később szomorú igazolást nyert.

A világszínvonalú kishantosi ökogazdaság szétverése, az állami természetvédelmi földterületek kiárusítása, a Kossuth téren, a Dagály Fürdőnél, a József nádor téren és a Városligetnél végrehajtott, valamint a Római-partnál és az Orczy parkban tervezett fakivágások az mutatják, hogy a Fidesznek semmi sem szent. Saját politikai és gazdasági érdekei felülírják a környezet védelmének ügyét.

A Liberálisok szerint Magyarország súlyos árat fog fizetni azért, mert az Orbán-kormány továbbra sem támogatja a megújuló energiák előretörését az országban. A Liberálisok szerint az emberek érdeke az lenne, hogy a pazarlásra ösztönző rezsicsökkentés helyett az otthonok korszerű szigetelésébe fektessen az ország. A méregdrága paksi bővítés és az orosz gázhoz való ragaszkodással szemben a Magyar Liberális Párt meggyőződése, hogy a nap- és a geotermikus energia fejlesztésére van szükség. A kormány ósdi és poros energiapolitikája olyan versenyhátrányhoz vezet, amelyet évtizedeken nyöghet majd a jövő generációja.

A Liberálisok szerint a Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem ügye, enélkül pedig felelős kormányzás sem valósulhat meg.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK