Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

22 április
2016
HÍR
1687 látogató

Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem

A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben. Már 2010-ben sejteni lehetett, hogy a Fidesz számára nem fontos természeti kincseink védelme és a fenntartható fejlődés, hiszen közvetlenül hatalomra kerülésük után megszüntették a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot. Ez a feltételezés később szomorú igazolást nyert.

A világszínvonalú kishantosi ökogazdaság szétverése, az állami természetvédelmi földterületek kiárusítása, a Kossuth téren, a Dagály Fürdőnél, a József nádor téren és a Városligetnél végrehajtott, valamint a Római-partnál és az Orczy parkban tervezett fakivágások az mutatják, hogy a Fidesznek semmi sem szent. Saját politikai és gazdasági érdekei felülírják a környezet védelmének ügyét.

A Liberálisok szerint Magyarország súlyos árat fog fizetni azért, mert az Orbán-kormány továbbra sem támogatja a megújuló energiák előretörését az országban. A Liberálisok szerint az emberek érdeke az lenne, hogy a pazarlásra ösztönző rezsicsökkentés helyett az otthonok korszerű szigetelésébe fektessen az ország. A méregdrága paksi bővítés és az orosz gázhoz való ragaszkodással szemben a Magyar Liberális Párt meggyőződése, hogy a nap- és a geotermikus energia fejlesztésére van szükség. A kormány ósdi és poros energiapolitikája olyan versenyhátrányhoz vezet, amelyet évtizedeken nyöghet majd a jövő generációja.

A Liberálisok szerint a Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem ügye, enélkül pedig felelős kormányzás sem valósulhat meg.

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók