Belépek a Pártba
22 április
2018
HÍR
531 látogató

Liberálisok a Föld napján – Bele tudunk-e majd nézni az unokáink szemébe?

Ma Magyarország éppen ellenkező irányba halad, mint amerre kívánatos volna. Alig figyelünk a természetre, a környezetünkre, a városok nem segítik a környezettudatos közlekedés kialakulását, a P+R parkolók száma a fővárosban elégtelen, az agglomerációból ingázók rendszeresen a belvárosig autóval haladnak, az elővárosi közlekedés kötöttpályás lehetőségei erősen korlátozottak. Nem segít a kerékpáros közlekedést jelentősen akadályozó forgalomszervezés sem, és az sem, hogy kerékpárutak rendszeresen fogynak el olyan közlekedési csomópontokon, ahol a forgalmi rend a kerékpárosok életét is veszélyeztetheti.

A geotermikus energiánk kihasználtsága, valamint az egyéb, megújuló energiaforrásokra épülő erőművek építése messze elmarad a kívánatos szinttől. Míg a dán főváros egyre gyakrabban ér el napokat, amikor teljes egészében megújuló energiaforrásokra támaszkodva látja el lakosait energiával, addig Magyarország Paks II. bővítéssel foglalkozik orosz forrásból, hogy tovább növelje az ország Putyintól való függőségét.

A vidéki szegénység olyan méreteket öltött, hogy emberek, a törvényi szabályozás ellenére is gyakorta égetnek adományruhától elkezdve ágykereten át, ajtófélfáig és gumicsizmáig mindent, csakhogy megússzák a fagyoskodást. Sem a társadalmi helyzetünk, sem a gazdaságstratégiai tervezésünk nem halad a fenntartható fejlődés felé, és ez a demográfiai adatainkban is megmutatkozik. Nem arról van szó, hogy a magyar párok nem kívánnak gyermeket vállalni, hanem arról, hogy szép lassan a meg nem született gyermekek országa lettünk. Már minden hatodik magyar baba külföldön születik, évente egy kisvárosnyi.

A Föld Napja az idők során a fenntartható fejlődés szimbólumává is vált. A természet tisztelete, a mély tudás, hogy a természet az úr ezen a bolygón, és az ember egy pusztító vendég, akinek most komoly feladata van: minimum megőrizni a jelenlegi helyzetet, de ahol csak tudja, visszafordítani a sokszor visszafordíthatatlant. Egyetlen bolygónk van. Ha nem vigyázunk rá, hogyan nézünk az unokáink szemébe?

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK