Belépek a Pártba
08 június
2017
HÍR
731 látogató

Liberális nem a civileket megbélyegző törvényre

A Magyar Liberális Párt szerint a kormány célja nem a terrorizmus és a pénzmosás elleni harc, hanem a civilek ellehetetlenítése. Fodor Gábor a törvényalkotási bizottság mai ülésén azt mondta, hogy a kormány civilekről szóló törvénye egy hazug politikai kampány része, amellyel meg akarják félemlíteni a magyar civil szektorban tevékenykedőket. A Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője a vita során hangsúlyozta, hogy a civil szervezetek működése jelenleg is átlátható, a tevékenységükről és pénzügyi helyzetükről szóló beszámolók nyilvánosak, hiszen már most is bárki számára hozzáférhetőek az interneten. A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány orosz és izraeli mintára akarja tönkretenni a nélkülözhetetlen társadalmi munkát végző civil szektort. A Magyar Liberális Párt szerint az ország biztonságára igazi veszélyt nem a civilek, hanem a letelepedési kötvénnyel érkező, ellenőrizetlen hátterű idegenek jelentik. A Fidesz holdudvarának milliárdos hasznot, az országnak viszont súlyos veszteséget okozó letelepedési kötvény ügylettel az Orbán-kormány kémeket, bűnözőket és terroristákat szabadított Magyarországra és Európára. Arra kérjük a kormányt, hogy a civilek vegzálása és törvényi ellehetetlenítése helyett a letelepedési kötvényekkel járó veszélyeket számolja fel minél előbb. Nem elég, hogy a kormány a Velencei Bizottság jogi ajánlása alapján módosítja a javaslatot, az egész kezdeményezést el kell vetnie.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK