Belépek a Pártba
20 augusztus
2017
HÍR
932 látogató

Liberális Fiatalok Társasága: Kérjen bocsánatot a kormány az elhibázott menekültpolitikáért

A Fidelitas bocsánatkérésre szólította fel Kálmán Olgát, amiért ahogy írják „a HírTV Egyenesen című műsorában arról beszélt, hogy valójában a magyar határt védő rendőrök és katonák bánásmódja radikalizálja a nyugat-európai muzulmánokat.”

Véleményünk szerint Kálmán Olga kijelentése nem nevezhető teljességgel abszurdnak, ugyanakkor nem fedi a teljes valóságot sem.
A radikalizálódást a menekültekre zúduló gyűlölet, megvetés és embertelenség szüli, így az ezekre épülő politika csak segít annak tovább gerjesztésében. Azonban a kegyetlenségbe hajló bánásmód, amivel a menekültek gyakran szembesülnek, egyáltalán nem magyar sajátosság, hiszen más európai országokból is érkeznek beszámolók hasonló körülményekről.
Azt sem feltételezhetjük, hogy a határon feladatukat ellátó rendőrök és katonák volnának felelősek a magyar kormány menekültpolitikájára ráragadó „embertelen” jelzőért, hiszen a menekültpolitikával kapcsolatos döntéseket nem ők hozzák. Egyszerű gyalogokként tekint rájuk a kormány, miközben az ellátásuk és munkakörülményeik kritikán aluliak.

A Fidelitas felkérésén felbuzdulva mi is szeretnénk felszólítani Magyarország Kormányát, hogy kérjen bocsánatot azoktól a honfitársainktól, akik leginkább, fizikailag nyögik az ország menekültpolitikájának kegyetlenségeit – a rendőröktől és katonáktól. Ők azok, akik egy életre felesküdtek honfitársaik védelmére, most mégis el kell tűrniük a megaláztatást.

Ne álljunk meg itt!

A kormány kérjen bocsánatot a Magyarországon élő iszlám vallású, újonnan, vagy generációkkal ezelőtt betelepülő békés honfitársainktól is! Ők joggal érezhetik úgy, hogy a folyamatos xenofób kormánykampány és propaganda ellenük is szól, ami komoly frusztrációhoz vezethet, megkeserítve az életüket. Arról nem is beszélve, hogy pontosan az ilyen frusztrációban vert gyökeret a radikalizálódás a közelmúlt számos tragédiáját megelőzően.

A Fidelitas eredeti felszólításához visszakanyarodva megjegyeznénk: A médiaszemélyiségek politikai szervezetek általi számonkérése elhibázott lépés, mely személyeskedő, egymás lejáratására épülő háborúhoz vezet. Ennek legnagyobb vesztesei pedig a médiában dolgozó szakemberek lesznek.

LiFT – Liberális Fiatalok Társasága

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK