Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 október
2018
HÍR
287 látogató

Leleplezzük az Orbán-kormány hazugságait! – Bősz Anett kikéri a CEU-aktát az Oktatási Hivataltól

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője kedden látogatást tesz az Oktatási Hivatalban, hogy parlamenti képviselői jogosítványával élve személyesen tekintse meg a CEU-val kapcsolatos dokumentációt.

A Liberálisok szerint az Orbán-kormány törvénysértést követ el azzal, hogy nem ad engedélyt a CEU budapesti működéséhez. Az egyetem az amerikai kampusz létrehozásával tejesítette az újonnan támasztott feltételeket, az Orbán-kormány azonban továbbra sem hajlandó megállapodni New York állammal. Míg a CEU minden törvényi előírásnak megfelel, az Orbán-kormány a saját maga által hozott szabályokat sem tartja tiszteletben.

Bősz Anett az Oktatási Hivatalban tett látogatásával azt szeretné kideríteni, hogy a kormány miért nem írta még mindig alá a megállapodást. Szeretnénk tudni, van-e bármilyen, valódi törvényi akadálya annak, hogy a CEU tovább működhessen Budapesten, vagy az Orbán-kormány kizárólag politikai célzattal üldözné el a közép-európai régió legjobb egyetemét hazánkból. Annak érdekében, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk, kérdőre vonjuk az Oktatási Hivatal vezetőjét. Leleplezzük az Orbán-kormány hazugságát és törvénysértését! Nem hagyjuk, hogy a Fidesz több évtized páratlan tudományos munkáját verje szét. Nem hagyjuk, hogy az Orbán-kormány azt higgye, bármit megtehet!

 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/boszanett.blogja/videos/166687537605512/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
19 október 2018
HÍR
Egyre sokasodnak a kérdőjelek a hernádi sportpálya körül
04 július 2016
HÍR
Liberálisok: Ne Lázár János felügyelje az Uniós források elosztását!
Lázár János a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy jó szívvel nem tudna Magyarország Európai Uniós tagságára szavazni egy esetleges népszavazáson. A Liberálisok szerint megdöbbentő, hogy éppen az a miniszter nyilatkozik így, aki az uniós források felhasználásáért felel. Lázár Jánosnak minden kormánytagnál jobban kell tudnia, mennyit köszönhet Magyarország az EU-nak.

Videók

LiBERÁLiSOK