Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 október
2018
HÍR
238 látogató

Leleplezzük az Orbán-kormány hazugságait! – Bősz Anett kikéri a CEU-aktát az Oktatási Hivataltól

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője kedden látogatást tesz az Oktatási Hivatalban, hogy parlamenti képviselői jogosítványával élve személyesen tekintse meg a CEU-val kapcsolatos dokumentációt.

A Liberálisok szerint az Orbán-kormány törvénysértést követ el azzal, hogy nem ad engedélyt a CEU budapesti működéséhez. Az egyetem az amerikai kampusz létrehozásával tejesítette az újonnan támasztott feltételeket, az Orbán-kormány azonban továbbra sem hajlandó megállapodni New York állammal. Míg a CEU minden törvényi előírásnak megfelel, az Orbán-kormány a saját maga által hozott szabályokat sem tartja tiszteletben.

Bősz Anett az Oktatási Hivatalban tett látogatásával azt szeretné kideríteni, hogy a kormány miért nem írta még mindig alá a megállapodást. Szeretnénk tudni, van-e bármilyen, valódi törvényi akadálya annak, hogy a CEU tovább működhessen Budapesten, vagy az Orbán-kormány kizárólag politikai célzattal üldözné el a közép-európai régió legjobb egyetemét hazánkból. Annak érdekében, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk, kérdőre vonjuk az Oktatási Hivatal vezetőjét. Leleplezzük az Orbán-kormány hazugságát és törvénysértését! Nem hagyjuk, hogy a Fidesz több évtized páratlan tudományos munkáját verje szét. Nem hagyjuk, hogy az Orbán-kormány azt higgye, bármit megtehet!

 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/boszanett.blogja/videos/166687537605512/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók