Belépek a Pártba
29 október
2018
HÍR
300 látogató

Leleplezzük az Orbán-kormány hazugságait! – Bősz Anett kikéri a CEU-aktát az Oktatási Hivataltól

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője kedden látogatást tesz az Oktatási Hivatalban, hogy parlamenti képviselői jogosítványával élve személyesen tekintse meg a CEU-val kapcsolatos dokumentációt.

A Liberálisok szerint az Orbán-kormány törvénysértést követ el azzal, hogy nem ad engedélyt a CEU budapesti működéséhez. Az egyetem az amerikai kampusz létrehozásával tejesítette az újonnan támasztott feltételeket, az Orbán-kormány azonban továbbra sem hajlandó megállapodni New York állammal. Míg a CEU minden törvényi előírásnak megfelel, az Orbán-kormány a saját maga által hozott szabályokat sem tartja tiszteletben.

Bősz Anett az Oktatási Hivatalban tett látogatásával azt szeretné kideríteni, hogy a kormány miért nem írta még mindig alá a megállapodást. Szeretnénk tudni, van-e bármilyen, valódi törvényi akadálya annak, hogy a CEU tovább működhessen Budapesten, vagy az Orbán-kormány kizárólag politikai célzattal üldözné el a közép-európai régió legjobb egyetemét hazánkból. Annak érdekében, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk, kérdőre vonjuk az Oktatási Hivatal vezetőjét. Leleplezzük az Orbán-kormány hazugságát és törvénysértését! Nem hagyjuk, hogy a Fidesz több évtized páratlan tudományos munkáját verje szét. Nem hagyjuk, hogy az Orbán-kormány azt higgye, bármit megtehet!

 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/boszanett.blogja/videos/166687537605512/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK