Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

28 december
2017
HÍR
182 látogató

Legyen békés ünnepe az állatoknak is! – Petárdamentes övezetek kijelölését kezdeményezik a Liberálisok

A Magyar Liberális Párt petárda- és tűzijátékmentes övezetek kijelölését kezdeményezi az önkormányzatoknál.

A szilveszteri petárdázások miatt évről évre kutyák százai kerülnek veszélybe, szöknek el otthonukból. A Liberálisok ezért egy olyan online térkép létrehozását kezdeményezik az állatorvosok adatbázisa és a kutyatulajdonosok regisztrációja alapján, amely tájékoztatja a lakókat, hogy hol élnek kutyák, és hol vannak olyan ebek, amelyek kifejezetten félnek a petárda, a tűzijáték zajától. A térképet az állatorvosok a kutyatulajdonosokkal közösen, az önkormányzatok felügyeletével frissíthetnék, a petárdaárusítók pedig kötelesek lennének tájékoztatni az oldalról a tűzijátékot vásárlókat. Ezzel a módszerrel a petárdázás helyszínét éppúgy lehetne korlátozni, ahogyan az alkohol vagy a dohány árusítását az oktatási intézmények közelében.

Célunk, hogy a kutyák ne szökjenek el, ne kóboroljanak el otthonról Szilveszterkor, és csökkenjen a kutyás közúti balesetek száma is. A Liberálisok egy 10 pontos javaslatcsomagot fogalmaztak meg a szakmai szervezetek és az állatorvosok ajánlása alapján, amellyel megelőzhetőek lennének a szilveszteri szökések és balesetek:

  1. Minden állatot regisztráljanak az állatorvosoknál, aki eddig nem tette meg, lássa el mikrochippel házi kedvencét. Ez az alapja a térképes adatbázis létrehozásának is.
  2. Minden tulajdonos gondoskodjon róla, hogy kutyájának nyakörvén fel legyen tüntetve gazdájának telefonszáma és elérhetősége, ha mégis baj történne.
  3. Minden gazda gondoskodjon róla, hogy kutyája Szilveszterkor biztonságos, zárt térben legyen, ahol nem sérülhet meg, és ahonnan nem tud elszökni.
  4. Senki ne kösse láncra kutyáját, mert azzal akár meg is fojthatja magát az állat, ha pánikba esik a durrogtatás miatt.
  5. A gazdák próbálják meg kutyájuk társaságában eltölteni a tűzijátékos időszakot. Ha erre nincs lehetőség, gondoskodjanak róla, hogy legyen ember mellette, aki vigyázni tud a kutya épségére.
  6. Ebben az időszakban minden tulajdonos pórázon járassa kutyáját.
  7. A jóllakott kutya nyugodtabb, a szokásos étkezést érdemesebb előrébb hozni, hogy kevésbé legyen ingerlékeny az eb.
  8. A gazdák a közelünkben élőknek, szomszédjainknak szóljanak, ha ijedős a kutyájuk, kérjenek megértést és együttműködést. A nagyon ijedős kutyák gyógyszeres nyugtatására készüljenek fel a gazdák az állatorvos segítségével.
  9. Ha van rá lehetőség, az elkóborolt kutyákat segítsünk visszajuttatni gazdájuknak, értesítsük a hatóságot, vagy az állatmenhelyeket, ha sikerült az elkóborolt kutyát megfognunk.
  10. Újév első pár napjában fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjünk, különösen, ha gazda nélküli állatot látunk az út mentén.

Odafigyeléssel csökkenthető a szilveszteri tragédiák száma, összefogással elkerülhetőek a balesetek. Vigyázzunk embertársainkra és állatainkra az év utolsó napján is!

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók