Belépek a Pártba
30 december
2014
HÍR
711 látogató

Lázár János nem tudott válaszolni a minisztériumok átszervezését érintő írásbeli kérdésekre

Lázár János nem ismeri az írásbeli kérdés műfaját, nem volt ideje a válaszadásra az ünnepi készülődésben, vagy nem tudott értelmes válaszokat adni Fodor Gábor a Külügyminisztérium átszervezését érintő kérdéseire. Ezek lehetnek a magyarázatok arra, hogy a miniszter a Liberálisok országgyűlési képviselőjének egyetlen kérdésére sem válaszolt.

Miközben az európai ügyeket, a brüsszeli állandó képviselet irányítását és a diplomaták munkáltatói jogát elveszik a Külügyminisztériumtól és január 1-től a Miniszterelnökséghez helyezik át, úgy tűnik, Lázár Jánosnak fogalma sincs arról, hogy miként látja el tárcája a speciális szaktudát igénylő, megnövekedett feladatokat. Az átszervezés tényét Fodor Gábor vette észre a Törvényalkotási Bizottság egyik előterjesztésében, arról előzetesen még a bizottság kormánypárti tagjai sem tudtak.

Fodor Gábor éppen azért intézett írásbeli kérdéseket Lázár Jánoshoz, hogy valamennyi állampolgár és a Miniszterelnökségen dolgozók számára is egyértelmű legyen, mi történik a külügyi vezetésben, növelheti-e még tovább a Miniszterelnökségen dolgozók munkaidejét az átszervezés és kiderüljen, mi indokolta egyáltalán a tárcák közötti átrendezést.

Lázár János azonban a beadványnak csak a címére reagált, a kérdéseket teljesen figyelmen kívül hagyta, ha egyáltalán eljutott az olvasásban a 11. sorig, ahol ezeket megtalálhatta volna.

Lázár János stílusa hűen tükrözi a Fidesz-kormány arroganciáját és pökhendiségét. A Liberálisok szerint azonban jobb lenne, ha a magas lóról leszállva próbálna javítani Lázár János a külügyminiszterrel együtt hazánk nemzetközi megítélésén. Mert ahogy párttársuk, Németh Zsolt mai, Indexnek adott interjújában fogalmazott: ,,Látványosan romlott Magyarország külföldi megítélése az elmúlt fél évben, az amerikai-magyar konfliktusban megjelenő retorika pedig vészesen kezd emlékeztetni a putyini retorikára.”

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK