Belépek a Pártba
13 február
2018
HÍR
1882 látogató

Lánchíd: felújítás nincs, csak rongálás

A Magyar Liberális Párt szakértői kivizsgálását kéri annak a február 11-i esetnek, melynek során egy tűzijáték alkalmával különböző pirotechnikai eszközök beleégtek a híd járófelületébe, illetve fémszerkezetébe.

A szakértői kivizsgálás után világossá kell válnia annak, milyen típusú és mértékű maradandó károsodás érte a műemlékvédelem alatt álló hidat. Mint ismeretes, Gulyás Márton ellen, aki az Alkotmánybíróság épületét az ÁSZ sajátságos jogértelmezési gyakorlatával szembeni tiltakozásul narancssárga festékkel vonta be, rongálás miatt indítottak eljárást. A károsodás típusa itt is hasonló, a különbség, hogy itt a szándékosságot a gondatlanság váltotta fel.

A Lánchíd felújítása 2010 óta az egyik legnagyobb teljesítetlen ígérete Tarlós Istvánnak. Hivatalba lépésekor úgy fogalmazott, a Petőfi- és a Lánchíd felújítása halaszthatatlan, azonnali intézkedéseket igényel. Ehhez képest egyetlen hídhoz sem nyúlt 2010 óta Budapest fideszes vezetése, miközben nem olyan régen a Petőfi hídról már betondarabok hullottak az alsó rakpartra, a Lánchíd útfelülete pedig egyszerűen beszakadt. A mostani ráégés csak tovább rongálta az egyébként is rossz állapotban lévő Lánchidat, ezért a Liberálisok követelik a szakértői vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalát és a felelősök számonkérését. A Liberálisok szerint a fővárosi luxusberuházások és stadionépítéseket azonnal le kell állítani, az abból felszabaduló forrásokat pedig hídfelújításokra és akadálymentesítésre kell költenie a fővárosnak.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK