Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

13 február
2018
HÍR
323 látogató

Lánchíd: felújítás nincs, csak rongálás

A Magyar Liberális Párt szakértői kivizsgálását kéri annak a február 11-i esetnek, melynek során egy tűzijáték alkalmával különböző pirotechnikai eszközök beleégtek a híd járófelületébe, illetve fémszerkezetébe.

A szakértői kivizsgálás után világossá kell válnia annak, milyen típusú és mértékű maradandó károsodás érte a műemlékvédelem alatt álló hidat. Mint ismeretes, Gulyás Márton ellen, aki az Alkotmánybíróság épületét az ÁSZ sajátságos jogértelmezési gyakorlatával szembeni tiltakozásul narancssárga festékkel vonta be, rongálás miatt indítottak eljárást. A károsodás típusa itt is hasonló, a különbség, hogy itt a szándékosságot a gondatlanság váltotta fel.

A Lánchíd felújítása 2010 óta az egyik legnagyobb teljesítetlen ígérete Tarlós Istvánnak. Hivatalba lépésekor úgy fogalmazott, a Petőfi- és a Lánchíd felújítása halaszthatatlan, azonnali intézkedéseket igényel. Ehhez képest egyetlen hídhoz sem nyúlt 2010 óta Budapest fideszes vezetése, miközben nem olyan régen a Petőfi hídról már betondarabok hullottak az alsó rakpartra, a Lánchíd útfelülete pedig egyszerűen beszakadt. A mostani ráégés csak tovább rongálta az egyébként is rossz állapotban lévő Lánchidat, ezért a Liberálisok követelik a szakértői vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalát és a felelősök számonkérését. A Liberálisok szerint a fővárosi luxusberuházások és stadionépítéseket azonnal le kell állítani, az abból felszabaduló forrásokat pedig hídfelújításokra és akadálymentesítésre kell költenie a fővárosnak.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók