Belépek a Pártba
20 május
2019
HÍR
738 látogató

Kulturkampf: a Fidesz kicsinálja a független budapesti színházakat

A Fidesz azt ígérte, hogy a kultúr-tao elvétele után többlettámogatást kapnak majd a budapesti színházak, mára azonban kiderült, hogy ez hazugság volt. A társasági adófelajánlások kivezetése után Kásler Miklós és Tarlós István azt állították, hogy egy igazságosabb, átláthatóbb és jobban finanszírozott rendszert hoznak létre. A Fidesz azonban a támogatások odaítélésével politikai alapon szelektál a színházi műhelyek között. A cél pedig szemmel láthatóan a független és magánszínházak ellehetetlenítése volt. Az Átrium például a korábbi vállalati felajánlásoknak csak a negyedét kapja majd meg az államtól az idei évben. De hasonlóan rosszul jár többek között Pintér Béla és Társulata, a Studió K, a Rózsavölgyi Szalon és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátor Ház is. Ez pedig a veszélybe sodorja működésüket.

A Liberálisok arra kérik az EMMI-minisztert és a főpolgármestert, hogy tartsák be ígéretüket! Gondoskodjanak róla, hogy a szabad és független budapesti színházi műhelyeket se érje hátrányos megkülönböztetés! Biztosítsák azt, hogy ezek a színházak is megkaphassák az őket illető támogatást.

Sermer Ádám a kultúr-tao felszámolását követően arra tett javaslatot, hogy a budapesti vállalatokat kellene bevonni a fővárosi színházak finanszírozásába. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint lehetővé kellene tenni a fővárosi vállalkozások számára, hogy az iparűzési adójuk egy részét kulturális célokra ajánlhassák fel. Így lehetne biztosítani, hogy a Fidesz-kormány politikai szándékaitól függetlenül is fenn tudjon maradni az egyedülállóan színes és értékes budapesti színházi élet.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK