Belépek a Pártba
08 november
2017
HÍR
792 látogató

Közös programmal a nők védelmében

A Lendülettel Magyarországért és a Magyar Liberális Párt közös programot indít a nők elleni erőszak ellen. A “Veled ne történjen meg!” program célja a nők elleni erőszak megelőzése, felismerése és jelzése, a nők és a családon belüli erőszak elleni küzdelem hatékonyságának növelése. Anonim segélyvonalat léptetünk életbe, és külön honlapot hozunk létre annak érdekében, hogy az áldozatok történeteit minél többen megismerhessék. Védelmet és támogatást nyújtunk azoknak, akik névvel vállalják történetüket a nyilvánosság előtt. De lehetőséget kínálunk arra is, ha valaki név nélkül szeretné elmesélni a vele történteket. A program részeként lelki segélyszolgálatot indítunk, és kampányt kezdünk annak érdekében is, hogy minél több nő sportoktatás keretében tanulhassa megvédeni önmagát az erőszakkal szemben.

Nemcsak az áldozatoknak tervezünk segíteni a megelőzésben és az elszenvedett traumák feldolgozásában. A “Veled ne történjen meg!” a hazai gyakorlatban eddig ismeretlen, új módszert is bevezet. Kapcsolatba fogunk lépni az elkövetőkkel is, hogy ráébresszük őket tettük következményeire, és segítsünk nekik leküzdeni agresszív késztetéseiket. A nemzetközileg ismert és eredményes Fehér Szalag mozgalomhoz hasonlóan működünk majd, mert a nők elleni erőszak az egész társadalom ügye, nem pusztán a nőké. Ezt a súlyos társadalmi problémát nőknek és férfiaknak együtt kell megoldaniuk. Bízunk abban, hogy ehhez a kezdeményezéshez és a program részletes kidolgozásához más pártok, és a témában érintett civil szervezetek is csatlakoznak. Egyúttal felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul ratifikálja az Isztambuli Egyezményt, hogy minél hatékonyabban fel tudjuk lépni a nők elleni és a családon belüli erőszakkal szemben.

 

Lévai Katalin, Bősz Anett

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK