Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 november
2017
HÍR
476 látogató

Közös programmal a nők védelmében

A Lendülettel Magyarországért és a Magyar Liberális Párt közös programot indít a nők elleni erőszak ellen. A “Veled ne történjen meg!” program célja a nők elleni erőszak megelőzése, felismerése és jelzése, a nők és a családon belüli erőszak elleni küzdelem hatékonyságának növelése. Anonim segélyvonalat léptetünk életbe, és külön honlapot hozunk létre annak érdekében, hogy az áldozatok történeteit minél többen megismerhessék. Védelmet és támogatást nyújtunk azoknak, akik névvel vállalják történetüket a nyilvánosság előtt. De lehetőséget kínálunk arra is, ha valaki név nélkül szeretné elmesélni a vele történteket. A program részeként lelki segélyszolgálatot indítunk, és kampányt kezdünk annak érdekében is, hogy minél több nő sportoktatás keretében tanulhassa megvédeni önmagát az erőszakkal szemben.

Nemcsak az áldozatoknak tervezünk segíteni a megelőzésben és az elszenvedett traumák feldolgozásában. A “Veled ne történjen meg!” a hazai gyakorlatban eddig ismeretlen, új módszert is bevezet. Kapcsolatba fogunk lépni az elkövetőkkel is, hogy ráébresszük őket tettük következményeire, és segítsünk nekik leküzdeni agresszív késztetéseiket. A nemzetközileg ismert és eredményes Fehér Szalag mozgalomhoz hasonlóan működünk majd, mert a nők elleni erőszak az egész társadalom ügye, nem pusztán a nőké. Ezt a súlyos társadalmi problémát nőknek és férfiaknak együtt kell megoldaniuk. Bízunk abban, hogy ehhez a kezdeményezéshez és a program részletes kidolgozásához más pártok, és a témában érintett civil szervezetek is csatlakoznak. Egyúttal felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul ratifikálja az Isztambuli Egyezményt, hogy minél hatékonyabban fel tudjuk lépni a nők elleni és a családon belüli erőszakkal szemben.

 

Lévai Katalin, Bősz Anett

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.

Események

Videók