Belépek a Pártba
09 május
2019
HÍR
926 látogató

Követeljük, hogy a kormány akadályozza meg a Magyar Gárda újjáalakulását!

A Liberálisok felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy náci szellemiségű szervezetek működésükkel félelmet keltsenek a magyarországi romák körében bárhol az országban, ezért felszólítjuk a kormányt, hogy akadályozza meg Toroczkai László és a Mi Hazánk Mozgalom új félkatonai szervezet megalakítására vonatkozó szándékát, valamint a szélsőjobboldali párt Törökszentmiklósra tervezett május 21-i erődemonstrációját.
Azok a szervezetek, amelyek rasszista elveket követve a magyarországi romákkal szemben gyűlöletet szítanak és a cigányság megfélemlítésére törekednek, durván visszaélnek a szólásszabadsággal, valamint a gyülekezési jog által biztosított lehetőségekkel, ezáltal pedig ők lehetetlenítik el a roma és nem roma magyarok békés együttélésének lehetőségét.
A 2008-2009 során történt magyarországi rasszista indíttatású romagyilkosságra is emlékezve ki kell jelentenünk, hogy az etnikai alapú megkülönböztetés, a gyűlöletkeltés, a szabadjára engedett rasszista indulatok az első lépéseket jelentik a fizikai erőszak és ártatlan magyar állampolgárok meggyilkolása felé.
A Magyar Liberális Párt ezért azt követeli a kormánytól, hogy a Mi Hazánk Mozgalom által a Magyar Gárda mintájára létrehozni kívánt új félkatonai szervezet megalakulását tiltsa meg, egyúttal akadályozza meg azt, hogy a szélsőjobboldali párt félkatonai szárnyai Toroczkai László bejelentett szándéka szerint erődemonstrációt tarthasson május 21-én Törökszentmiklóson az ott élő roma közösség megfélemlítése céljából.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK