Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 április
2018
HÍR
193 látogató

Követeljük az április 8-i választásokon leadott szavazatok újraszámlálását!

A Liberálisok az április 8-i választásokon leadott szavazatok minél gyorsabban történő újraszámlálását követelik. Egyre szaporodnak ugyanis azok a hírek, amelyek arra utalnak, hogy nemcsak a Nemzeti Választási Bizottság informatikai rendszerében akadtak furcsa és elfogadható magyarázat nélküli hibák, de országszerte, a szavazatszámlások körül is rendszerszintű problémák voltak.

Aggodalomra ad okot, hogy számos belföldi szavazókörben és a külképviseleteken órákig kellett sorban állniuk a választóknak. Ez nem csak azt mutatja, hogy a választási iroda nem volt felkészülve a vártnál magasabb részvételi arányra, de a 7 órás adatok visszatartása lehetőséget teremtett az esetleges választási csalásra is.

A Liberálisok az NVI-től várnak válaszokat a következő kérdésekre: Hogyan történhetett meg, hogy a részvétel adatai az utolsó félórára visszaestek? Miként lehetséges, hogy egyes szavazókörökben csak elrontott ellenzéki szavazatokat találtak? Kik és hol nyúlhattak bele az információs rendszerbe, illetve a begyűjtött szavazatokba?

A Liberálisok szerint ahhoz, hogy biztosak lehessünk a választások tisztaságában, újra kell számoltatni a szavazatokat. A kormánypártoknak is ez az érdeke, hiszen ellenőrzés nélkül nem pusztán a választási rendszernek köszönhető kétharmados győzelmük aggályos, hanem az egész magyarországi parlamenti választás legitimációja kérdőjeleződik meg. A magyar választóknak joguk van a tisztánlátáshoz, joguk van tudni, hogy történt-e visszaélés! Tisztességtelen választáson elért eredményre nem épülhet tisztességes kormányzás sem!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók