Belépek a Pártba
10 április
2018
HÍR
415 látogató

Követeljük az április 8-i választásokon leadott szavazatok újraszámlálását!

A Liberálisok az április 8-i választásokon leadott szavazatok minél gyorsabban történő újraszámlálását követelik. Egyre szaporodnak ugyanis azok a hírek, amelyek arra utalnak, hogy nemcsak a Nemzeti Választási Bizottság informatikai rendszerében akadtak furcsa és elfogadható magyarázat nélküli hibák, de országszerte, a szavazatszámlások körül is rendszerszintű problémák voltak.

Aggodalomra ad okot, hogy számos belföldi szavazókörben és a külképviseleteken órákig kellett sorban állniuk a választóknak. Ez nem csak azt mutatja, hogy a választási iroda nem volt felkészülve a vártnál magasabb részvételi arányra, de a 7 órás adatok visszatartása lehetőséget teremtett az esetleges választási csalásra is.

A Liberálisok az NVI-től várnak válaszokat a következő kérdésekre: Hogyan történhetett meg, hogy a részvétel adatai az utolsó félórára visszaestek? Miként lehetséges, hogy egyes szavazókörökben csak elrontott ellenzéki szavazatokat találtak? Kik és hol nyúlhattak bele az információs rendszerbe, illetve a begyűjtött szavazatokba?

A Liberálisok szerint ahhoz, hogy biztosak lehessünk a választások tisztaságában, újra kell számoltatni a szavazatokat. A kormánypártoknak is ez az érdeke, hiszen ellenőrzés nélkül nem pusztán a választási rendszernek köszönhető kétharmados győzelmük aggályos, hanem az egész magyarországi parlamenti választás legitimációja kérdőjeleződik meg. A magyar választóknak joguk van a tisztánlátáshoz, joguk van tudni, hogy történt-e visszaélés! Tisztességtelen választáson elért eredményre nem épülhet tisztességes kormányzás sem!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK