Belépek a Pártba
28 november
2017
HÍR
504 látogató

Követeljük a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésének leállítását!

A Liberálisok szerint a Budapesten tegnap tapasztalt közlekedési káosz is rámutat arra, hogy a kormány nem állampolgárként, hanem alattvalóként tekint a magyarokra. Az Orbán-kormány abban is a keleti modellt követi, hogy a demokrácia és a jogállam leépítése mellett még a látszatra sem ügyel, milyen kellemetlenségeket okoz alattvalóként kezelt polgárainak a mindennapokban. 
 
Miközben Matolcsy György, az MNB elnöke arról ábrándozik, hogy a magyar GDP-t megduplázza a kínai kapcsolatok révén, 2010 óta nincs egyetlen jelentős kínai nagyberuházás sem Magyarországon. A 2011-ben beharangozott egymilliárdos hitelkeretből azóta sem hívtak le egy fillért sem, ahogy Kína a kormányzati remények ellenére  sem vásárolt egyetlen magyar államkötvényt sem 2012 óta.

A Magyar Liberális Párt szerint a keleti nyitás politikailag is csődöt jelent, hiszen érzékelhetően gyanakvást kelt szövetségeseink körében is, eltávolít minket a Nyugattól, Magyarországot egyre inkább idegen érdekek szálláscsinálójának tekintik, ugyanakkor érdemi, kézzelfogható hasznot nem hozott a keleti nyitás viszonylatában sem. A Liberálisok a kezdettől fogva ellenzik a Budapest-Belgrád vasútvonal tervezett fejlesztését, mert meggyőződésünk, hogy ez kizárólag kínai érdekeket szolgál. A beruházással a magyar adófizetők fizetnék ki a kínai áruk piacra jutásának alacsonyabb költségeit, ráadásul felmerül a gyanú, hogy erősen túlárazott beruházásról van szó, amely soha nem fog megtérülni. A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a magyar emberek kárára építené a kínai kapcsolatokat, ezért a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai hitelből tervezett fejlesztésére vonatkozó megállapodás azonnali felmondását követeljük.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK