Belépek a Pártba
23 június
2017
HÍR
582 látogató

Kövessük a lengyel utat a kannabisz ügyében

A Magyar Liberális Párt arra kéri az Orbán-kormányt, hogy a jogállam feldarabolása helyett inkább a kannabisz legalizálása ügyében erősítsük a politikai együttműködést Lengyelországgal. Tegnap a lengyel törvényhozás alsó házának 460 képviselőjéből 440 támogatta, hogy az orvosok receptre írhassanak fel füvet a beteg embereknek.
A magyar Országgyűlésben a Liberálisok egészségügyi felhasználást is lehetővé tevő, teljes körű kannabisz-legalizációs javaslatát sajnos még vitára sem tartották alkalmasnak a kormánypárti és az ellenzéki képviselők. Pedig tudományos tény, hogy a kannabisz használata számos betegség gyógyítására és bizonyos tünetek enyhítésére is alkalmas. A kannabiszt a felvilágosult orvostudomány előszeretettel használja többek között fájdalomcsillapítóként és görcsoldóként, mert lényegében mellékhatások nélkül fejti ki jótékony hatását.
A Magyar Liberális Párt éppen ezért nyújtotta be 2017. június 6-án a T/15979 –as számú, külön a kannabisz egészségügyi felhasználását lehetővé tevő törvényjavaslatot. Ez a javaslatunk jelen pillanatban is tárgysorozatba vételre vár, és csak bízni tudunk abban, hogy a rászoruló beteg emberek érdekében, a magyar kormánypárti képviselők lengyel barátainkhoz hasonlóan fognak hozzáállni ehhez a kérdéshez, és lehetővé teszik annak mielőbbi elfogadását.
A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy a visegrádi négyek közül Csehországban már 2013 óta engedélyezik a marihuána egészségügyi felhasználását, és azóta minden gyógyszertárban recepttel lehet kiváltani a kannabiszt tartalmazó gyógyszereket. Csehországban a könnyű drog birtoklása saját célokra nem tilos, nem büntethető.
Itt az ideje tehát, hogy Magyarország ebben a kérdésben is erősítse az együttműködést a visegrádi országokkal.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK