Belépek a Pártba
21 július
2017
HÍR
625 látogató

Kötbérből légkondicionálót – Tarlóst miért nem érdeklik a budapestiek?

A Liberálisok elvárják, hogy a felújított metrók közel egy hónapos leállításért járó több mint egymilliárd forintnyi kötbért a szerelvények valódi korszerűsítésére, azaz azok klimatizálására fordítsa Budapest vezetése. A szerelvények műszaki ellenőrzésének érdekében Moszkvából olyan magasan képzett specialisták érkeztek Budapestre, akik a korszerű metró kocsik fejlesztésére és üzemeltetésére specializálódtak – írja az orosz Mertovagonmas közleményében. A kérdés az, hogy minek jöttek, ugyanis nálunk a hármas metró vonalán nem közlekednek korszerű szerelvények, és ha Tarlós István főpolgármesteren múlik, jó ideig nem is fognak. A felújított metrószerelvények negyedéves tragikus vesszőfutásukat követően, nem egyszer életveszélyes helyzeteket előidézve, közel egy hónapig voltak parkoló pályán. Ez idő alatt kellett volna az úgynevezett korszerű járműveket működőképes állapotba hozni, ám a visszatérésük sem volt természetesen hibamentes. Az elmúlt napokban további működési hibákat tapasztalhattak az utasok a Metrowagonmas által felújított szerelvényeken, míg végül ma reggel ismét leállították  a hármas metrót egy szakaszon.
A Tarlósék által Budapestre erőszakolt méregdrága roncsok már eddig számos kellemetlenséget, bosszúságot okoztak a fővárosban közlekedőknek.  Éppen ezért minimálisan elvárható követelmény a budapestiek részéről, hogy a megnövekedett nyári átlaghőmérsékletet is figyelembe véve, klimatizált  kocsik járjanak a hármas metró vonalán is. A hármas vonalon a fő szellőztető rendszer is komoly felújításra szorulna – a BKV saját bevallása szerint is – így az egyre gyakoribb és egyre hosszabb ideig tartó kánikulai időjárásban nem ritka, hogy 30 fok felé emelkedik a hőmérséklet.
Erre a problémára Európa legérzéketlenebb főpolgármestere – aki közpénzből kétévente cseréli légkondicionálóval kitűnően felszerelt luxusautóit – csak gőgös, lekezelő mondatokkal reagált, megsértve ezzel több százezer idős, beteg utast, akiknek rendkívül megterhelő ez a körülmény.

Szabadai Viktor,  a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK