Belépek a Pártba
11 szeptember
2018
HÍR
413 látogató

Köszönjük Sargentini, „köszönjük” Orbán!

A Magyar Liberális Párt szerint köszönettel tartozunk az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság zöldpárti politikusának, Judith Sargentininek, hogy hosszú és alapos munkával kivizsgálta, hogyan rombolta le az Orbán-kormány a magyar demokráciát és a jogállamot az elmúlt években. Köszönjük, hogy szakszerű és részletes jelentésével bemutatta, milyen súlyos támadást intézett a Fidesz az alapvető szabadságjogokkal és az európai értékekkel szemben Magyarországon.

A Liberálisok szerint a jelentés elfogadása egész Magyarország, a magyar emberek érdeke. A jelentés Orbán Viktor és a Fidesz állításával szemben természetesen nem a magyarokat, hanem kizárólag az Orbán-kormány illiberális lépéseit ítéli el, amelyek semmibe veszik az európai közösség szabályait. Orbán Viktor és kormánya semmibe veszi azokat az értékeket és szabályokat, amelyeket hazánk társadalma a 2004-es uniós csatlakozással egyöntetűen támogatott.

A Liberálisok ugyanakkor „hálásak” Orbán Viktornak is, amiért korábban nem látott egységet teremtett Európában. Sajnáljuk ugyanakkor, hogy ez a nagy egyetértés azzal kapcsolatban alakult ki Strasbourgban, hogy elfogadhatatlan a Fidesz Európa-ellenes politikája. Orbán Viktor nem Magyarországot és Európát akarja megvédeni, hanem saját hatalmát, és ennek érdekében nem válogat az eszközökben. A bizottság jelentése semmi mást nem tartalmaz, mint azokat az antidemokratikus gyakorlatokat, amelyekkel Orbán Viktor és a Fidesz saját hatalmát fenntartja.

A Magyar Liberális Párt szégyelli, hogy a magyar kormány szembefordult Európával és az alapvető emberi jogokkal. A Magyar Liberális Párt szerint Orbán szembefordult az európai Magyarországgal és súlyos támadást intézett a magyar emberek szabadságával szemben is. És ami a legnagyobb probléma, hogy végül tényleg veszélybe sodorta hazánk európai uniós tagságát és szavazati jogát.

Arra kérjük Orbán Viktort, ne menjen szembe a magyarok akaratával és ne kockáztassa hazánk jövőjét az európai közösségben. Bízunk benne, hogy az eljárás folyamán sikerül Orbán Viktort és a Fidesz-kormányt jobb belátásra bírni. Azon leszünk, hogy ehhez végre itthon is megteremtsük az egységet és az egyértelmű többséget.

 

 MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK