Belépek a Pártba
19 február
2016
HÍR
508 látogató

Kossuth Zsuzsanna 2016-os szakmai utódai is hazájuk elhagyására kényszerülnek

A Magyar ápolók napján a Liberálisok köszönetet mondanak mindazoknak az áldozatos munkáért, akik az egészségügyben tapasztalható állapotok, az alacsony fizetések ellenére is szakmájukban maradtak és akár Magyarországon, akár az országot kényszerűségből elhagyva ápolóként dolgoznak.

A magyar egészségügy a teljes csőd szélén áll és hiába az ezerfelől jövő segélykiáltás az ápolóktól, a hálapénz ellen tiltakozó orvosoktól, a csoportosan felmondó és külföldre távozó egészségügyi dolgozóktól – a kormánynál mindez süket fülekre talál. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara adatai szerint a még hazánkban dolgozó ápolók átlagosan havi 220-240 munkaórát teljesítenek a 180 helyett. Ápolóink túlterheltek, alulfizetettek, rendkívül rossz körülmények között dolgoznak óriási felelősséget cipelve vállukon. A magyar egészségügy olyan ápolói létszámhiánnyal küzd az elvándorlás miatt, hogy a kórházakban már a beosztást is nehéz összeállítani. Veszélyben az utánpótlás is, hiszen az ápoló szakmában jelenleg semmi vonzó nincs Magyarországon.

A Liberálisok egyetértenek a közelmúltban megalakult egészségügyi kerekasztal törekvéseivel, az önálló egészségügyi tárca létrehozásával, a bérrendezéssel és a finanszírozás azonnali növelésével, de sajnos semmiféle kormányzati törekvés nem látszik ezen követelések végrehajtására, és ez minden egyes nappal tovább növeli az ágazat válságát. A Liberálisok szerint ahogy az oktatást, úgy az egészségügyet is csődközeli állapotba sodorta a Fidesz-kormány, melyből a kiút, még akkor is hosszú és keserves lesz, ha a helyreállítás már ma megkezdődne.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK