Belépek a Pártba
06 február
2018
HÍR
547 látogató

Korrupcióban dobogós, minőségben sereghajtó – Ez az orbáni egészségügy

Az orbáni egészségügy korrupcióban dobogós, minőségben viszont sereghajtó helyezést ért el. A Magyar Liberális Párt szerint a magánforrások ésszerű és méltányos bevonása lehetne a megoldás, éppen ezért a Liberálisok a több biztosítós modell bevezetését követelik az egészségügyben.

Magyarország 35 európai országból a szégyenteljes 30. helyen végzett az Európai Egészségügyi Fogyasztói Indexen. Északi szomszédunk, Szlovákia ugyanebben a rangsorban a 13. helyen végzett, megelőzve az Egyesült Királyságot, Olasz- és Spanyolországot. Csehország a 16-17. hellyel szintén jól szerepelt a listán. A cseh és a szlovák egészségügy titka nem más, mint a több biztosítós modell.

A Liberálisok szerint Magyarország és Szlovákia példája mutatja, hogy a több biztosítós modell lehet megoldás az egészségügy bajaira. A TAO pénzekből a látványsportok helyett inkább iskolákat, kórházakat kellene támogatni.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz nem kívánja rendbe tenni az egészségügyet. Balog Zoltán a szakmai vezetés helyett csak arra képes, hogy hazudjon a szektor dolgozóinak a fizetéséről. Az egészségügyben egy új, világos felhatalmazással rendelkező kormány hozhat változást. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a kormánnyal kritikus választók ne versengő ellenzéki listákat lássanak a szavazólapon, hanem egy céljaiban és elkötelezettségében egységes ellenzéket a demokratikus oldalon. Egy ilyen szövetség érhet el változást az egészségügyben és további területeken. Csak ez lehet a Változás Szövetsége!

 

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK