Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

06 február
2018
HÍR
299 látogató

Korrupcióban dobogós, minőségben sereghajtó – Ez az orbáni egészségügy

Az orbáni egészségügy korrupcióban dobogós, minőségben viszont sereghajtó helyezést ért el. A Magyar Liberális Párt szerint a magánforrások ésszerű és méltányos bevonása lehetne a megoldás, éppen ezért a Liberálisok a több biztosítós modell bevezetését követelik az egészségügyben.

Magyarország 35 európai országból a szégyenteljes 30. helyen végzett az Európai Egészségügyi Fogyasztói Indexen. Északi szomszédunk, Szlovákia ugyanebben a rangsorban a 13. helyen végzett, megelőzve az Egyesült Királyságot, Olasz- és Spanyolországot. Csehország a 16-17. hellyel szintén jól szerepelt a listán. A cseh és a szlovák egészségügy titka nem más, mint a több biztosítós modell.

A Liberálisok szerint Magyarország és Szlovákia példája mutatja, hogy a több biztosítós modell lehet megoldás az egészségügy bajaira. A TAO pénzekből a látványsportok helyett inkább iskolákat, kórházakat kellene támogatni.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz nem kívánja rendbe tenni az egészségügyet. Balog Zoltán a szakmai vezetés helyett csak arra képes, hogy hazudjon a szektor dolgozóinak a fizetéséről. Az egészségügyben egy új, világos felhatalmazással rendelkező kormány hozhat változást. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a kormánnyal kritikus választók ne versengő ellenzéki listákat lássanak a szavazólapon, hanem egy céljaiban és elkötelezettségében egységes ellenzéket a demokratikus oldalon. Egy ilyen szövetség érhet el változást az egészségügyben és további területeken. Csak ez lehet a Változás Szövetsége!

 

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók