Belépek a Pártba
01 október
2018
HÍR
6613 látogató

Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára

A Hernádi Sportegyesület (HSE) 11 millió Forint TAO támogatást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közreműködésével a hernádi sportpálya kerítésének felújítására. Az elnyert támogatás szabálytalanul már kifizetésre került a HSE által választott kivitelező felé, a kerítés mégsem épült meg határidőre. A hernádi önkormányzat a HSE és a kivitelező közötti szerződés megvalósulásának hiánya miatt visszavonta a TAO pályázathoz adott tulajdonosi hozzájárulását  és önerőből építette meg a tervezett kerítés egy részét. Közel 10 millió Forint közpénz eltűnt, az eredetileg tervezett kerítés töredéke valósult meg az önkormányzat költségvetéséből – de hogy ki felelős mindezért, még homály fedi.

A HSE eddig közel 10 millió Forint TAO támogatást utalt át az általa kiválasztott, szerződött kivitelezőnek, a nyíregyházi M & N Fogtechnikai Betéti Társaságnak, amelynek alaptőkéje mindössze 10.000 Ft azaz tízezer Forint, fő tevékenysége pedig „orvosi eszköz gyártása”.  A cég nem készítette el határidőre a tervezett beruházást, így a kerítés egy részét az önkormányzat saját pénzügyi forrásból, saját kivitelezővel építette meg a pálya használhatóságának biztosítása érdekében.

A hernádi képviselő-testület július 19-i hivatalos jegyzőkönyvéből világosan és egyértelműen kiderül, hogy a HSE elnöksége szabálytalanul, a szerződésben foglaltak teljesítése nélkül utalt át a TAO támogatásból közel 10 millió Forintot a kivitelezőnek.

Az ügyben nyílt levélben fordultam Zsírosné Pallaga Mária polgármester asszonyhoz 2018. szeptember 28-án. A nyílt levéllel szerettem volna pontos információkhoz jutni az önkormányzatot ért kár mértékéről, az önkormányzat által választott új kivitelező kiválasztásának szempontjairól, illetve hogy a Hernád SE működésében és gazdálkodásában tapasztalható törvénytelenségek kapcsán történtek-e jogi lépések. Nyílt levelemre a polgármester asszony a következő választ adta:

Tisztelt Uram!

Meglepetéssel tapasztaltam, hogy 2018. október 1-jén egy írást jelentetett meg egy internetes portálon.
Az írás azt sugallja, hogy a hernádi önkormányzat is tehet a sportpálya körül kialakult helyzetről, illetve tényként közli, hogy
nem válaszoltam a maga levelére.

Mindkét állítás hazugság, amelynek Ön tudatában van, ennek ellenére azt írásában feltüntette.

Ha olvasta a jegyzőkönyveket, akkor ismernie kell a helyzetet, levelére pedig 2018. szeptember 30-án válaszoltam.

Kérem, hogy az írást a portálról még a mai napon távolítsa el (vagy abból töröljék a hernádi önkormányzatra és a személyemre
vonatkozó hamis állításokat), ellenkező esetben jogi útra terelem az ügyet.

Üdvözlettel,

Zsírosné Pallaga Mária

 

A válaszra pedig a következőképpen reagáltam:

Tisztelt Polgármester Asszony, ezúton is köszönöm válaszát. Sajnálattal közlöm hogy szeptember 30–án kelt válaszával nem találkoztam, ellenkező esetben nem állítottam volna, hogy nem kaptam választ. Sem nyílt levelemben, sem pedig a Liberálisok weboldalán megjelent cikkemben nem állítottam azt, hogy az önkormányzat vagy személy szerint Ön lenne a felelős a sportpálya kapcsán kialakult helyzetért. Azt viszont állítottam, és ezen állításomat továbbra is fenntartom, hogy Ön és a Hernád SE elnöke egyaránt tisztában volt azzal, hogy a HSE TAO pályázata kapcsán pénzügyi visszaélés gyanúja merült fel. Erről tanúskodik az augusztusi képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve is. Kérem, nevezze meg, hogy mely állításomat tartja hazugnak vagy pontatlannak. Továbbra is várom megtisztelő válaszát arra vonatkozóan, hogy:

– a HSE TAO pályázatának kudarca milyen anyagi kárt okozott az önkormányzatnak

– mi alapján került kiválasztásra az önkormányzat által felkért kivitelező az elmaradt munkálatok részbeni elvégzéséért?

– történtek-e lépések a nyomozó hatóságok felé, miután a HSE TAO pályázata kapcsán a szabálytalanságokra fény derült?

Kiváló tisztelettel üdvözli: Chladek Tibor

 

A hernádi képviselő-testület augusztusi testületi ülésének hivatalos jegyzőkönyvéből világosan és egyértelműen kiderül az is, hogy mind Zsírosné Pallaga Mária polgármester asszony, mind pedig Miklósi László önkormányzati képviselő, a HSE elnöke tisztában volt azzal, hogy a sportegyesület TAO támogatásának felhasználása során bűncselekmény gyanúja merült fel.

Magam hernádi polgárként, egyben a Magyar Liberális Párt helyi csoportelnökeként fontosnak érzem, hogy az ügy valamennyi, ma még homályos részlete nyilvánosságra kerüljön. Célom nem az ítélkezés vagy bűnbakok keresése, hanem annak a biztosítása, hogy a hernádi sportéletre szánt közpénzek az itt élő polgárok érdekeinek figyelembevételével, transzparens és átlátható módon kerüljenek felhasználásra.

 

Chladek Tibor
Magyar Liberális Párt
hernádi csoportelnök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.

Videók

LiBERÁLiSOK