Belépek a Pártba
19 január
2018
HÍR
476 látogató

Kompromisszumot a bulinegyed sorsáról! – A Liberálisok átnyújtották javaslataikat a VII. kerületi vezetésnek

Budapest, 2018. január 19., péntek (MTI) – A Liberálisok javaslatcsomaggal fordulnak a VII. kerület polgármesteréhez a bulinegyed sorsával kapcsolatban, hogy kompromisszumos megoldás szülessen az ügyben – közölte Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus megerősítette: a Liberálisok szerint nemmel kell szavazni a szórakozóhelyek nyitva tartásáról szóló, február 18-i helyi népszavazáson annak érdekében, hogy ne záruljon le egy szigorú éjféli bezárással a bulinegyed története, hanem lehessen értelmes kompromisszumokat kötni az itt élők, a munkáltatók, a munkavállalók és Budapest érdekeit is figyelembe véve.

Szabadai Viktor közölte: levéllel fordulnak Vattamány Zsolt kerületi polgármesterhez, akitől azt kérik, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a főpolgármesterrel arról, hogy a vendéglátóhelyek által a fővárosnak befizetett több száz millió forintos iparűzési adóból a jelenleginél több kerüljön vissza a kerülethez. Azt is kérik a polgármestertől, hogy kezdeményezze a vendéglátóhelyeknél a hangszigetelés minél előbbi elkezdését, valamint javasolják, hogy a bulinegyedben önkormányzati lakásokban élők számára biztosítson lehetőséget a kerületen belüli lakáscserére.

Szabadai Viktor, aki Liberálisok javaslatait tartalmazó levelet a sajtótájékoztató után személyesen vitte be a kerületi polgármesteri hivatalba, felvetette: be lehetne vezetni az “éjszakai polgármester” intézményét, és megoldás lehet az eltérő nyitvatartási idő a hétköznapokon, illetve hétvégén, vagy a téli és a nyári időszakban.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK