Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 július
2017
HÍR
260 látogató

Kockázatos a paksi erőmű bővítése

A Liberálisok megdöbbenéssel értesültek róla, hogy a Paksi Atomerőmű földrengés-veszélyes területen fekszik, és ugyanide tervezik a második, új blokk felépítését is. Sajtóinformációk szerint nemcsak a bővítés területe, de a jelenleg működő erőmű alatt is tektonikai törésvonal húzódik. Ez azt jelenti, hogy a hazai és nemzetközi biztonsági előírásoknak sem felel meg a magyar atomerőmű. A Magyar Liberális Párt szerint az egész Kárpát-medence biztonsága veszélyben forog, ha a sajtóban megjelent információk igaznak bizonyulnak. Elfogadhatatlan és érthetetlen, hogy az Orbán-kormány ezt az információt el akarta titkolni a magyarok elől.

Ahogy elfogadhatatlannak tartjuk azt is, hogy a Fidesz-kabinet a jelentős kockázat ellenére is meg akarja az építeni az új blokkot. A Magyar Liberális Párt azt javasolja, független nemzetközi szakértők bevonásával térképezzék fel, mekkora a veszély nagysága. Meggyőződésünk, hogy csak olyan beruházást szabad támogatni, amely megfelel a hazai és a nemzetközi biztonsági követelményeknek. Szeretnénk elkerülni, hogy Csernobil és Fukusima után Paks legyen a következő nukleáris baleset helyszíne, ezért arra kérjük a kormányt, az kockázatos orosz atomerőmű helyett válassza a biztonságos és fenntartható megújuló energiát, ahogyan azt a nyugati államok is teszik sorra, egymás után.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók