Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 október
2018
HÍR
319 látogató

Kiderítettük: A magyarok több mint háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentéssel

A Magyar Liberális Párt közel egy hónapja, szeptember 13-án konzultációt kezdeményezett a Sargentini-jelentés legfontosabb állításaival kapcsolatban. A Liberálisok 40 kérdést tettek fel a konzultációt kitöltőknek, és több mint 1000 válasz érkezett be csak online. Bár a konzultációnk nem reprezentatív, az egyértelműen kiderült belőle, hogy a válaszadók döntő többsége elutasítja az Orbán-kormány politikáját, és legalább háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentésben foglaltakkal. Ezt a következő számok bizonyítják:

1.      A kitöltők háromnegyede szerint a Fidesz jelentősen korlátozta az Alkotmánybíróság jogkörét.

2.      A válaszadók 80 százaléka szerint a 2018-as választáson az Orbán-kormány ellenséges és megfélemlítő kampánya nem hagyott teret a lényegi vitára és a közmédia híradásai egyértelműen a Fidesznek kedveztek.

3.      Szintén 80 százalék szerint jelentősen gyengült a jogállamiság ma Magyarországon.

4.      A megkérdezettek 90 százaléka szerint a képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozó szabályokat jelentősen szigorítani kellene, és 93 százalék szerint szankcionálni kellene a hibás vagyonnyilatkozatokat.

5.      A  válaszadók 85 százaléka szerint Tiborcz Istvánnak felelősséget kellene vállalnia az unió csalás elleni hivatala által felderített, korrupt lámpabeszerzési ügyekben.

6.      A válaszadók 80 százaléka szeretne Európai Ügyészséget.

A konzultáció eredménye alapján kijelenthetjük: a Fidesz-KDNP nemcsak az Európai Unióban és az Európai Parlamentben, de a magyar társadalomban is kétharmados kisebbségbe került. A felsorolt adatok részeredmények, a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel a Liberálisok folytatják a konzultációt, és a következő hetekben folyamatos standolással fogják terjeszteni azt.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók