Belépek a Pártba
28 szeptember
2019
HÍR
141 látogató

Kiállunk a megtámadott LMBTQ honfitársaink mellett és rendőrségi vizsgálatot követelünk! 

Faragatlan, arcátlan és alapvető jogokkal összeegyeztethetetlen volt Budaházyék akciója az Aurórában. Tevékenységük kimerítette a közösség tagja elleni erőszak fogalmát, a rendőrség mégis tétlen maradt velük szemben. A szélsőséges nacionalisták három órán át vegzálták a zártkörű rendezvény szervezőit és résztvevőit, majd egy lepedő megrongálását követően távoztak a helyszínről.

Elfogadhatatlan, hogy Budaházy György, akit korábban terrorcselekmény vádjával első fokon tizenhárom év fegyházbüntetésre  ítéltek, úgy próbálja felhívni magára a figyelmet, hogy  egy tévhiteket eloszlató előadássorozat résztvevőit, szervezőit és az eseményről tudósító újságírókat órákon át zaklatja.

A legfelháborítóbb azonban az, hogy a rendőrség mindaddig tétlen maradt, amíg az újfasiszta társaság be nem hívta őket, és akkor sem az ártatlan embereket vegzáló szélsőjobboldaliak, hanem a bent tartózkodók ellen intézkedtek. Érthetetlen, hogy a rendőrség miért nem próbálta megakadályozni a bent lévők zaklatását, és miért nem léptek fel a gyűlöletbeszéd, a közösség elleni uszítás és a békés emberekkel szembeni erőszak ellen. Szégyen és gyalázat, hogy egy európai uniós országban egy efféle gyűlölet-bűncselekményt bárkinek el kelljen szenvednie, úgy, hogy eközben a hatóságok segítségére sem számíthat.

Mi, az 1 Magyarország Nyilatkozat aláírói, kiállunk az Aurórában megtámadott meleg honfitársaink mellett, egyúttal követeljük a rendőrségi intézkedés szakszerűségének kivizsgálását!

1 Magyarország létezik, amely mindannyiunk hazája!

Bősz Anett, Liberálisok

Arató Gergely, DK

Berki Judit, NMCKKSZSZ

Fekete-Győr András, Momentum

Kadét Ernő, Roma Sajtóközpont

Rácz Béla, Polgár Alapítvány

Setét Jenő, Idetartozunk Egyesület

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK