Belépek a Pártba
05 július
2019
HÍR
406 látogató

Kiállunk a gyűlöletbeszéd ellen, ott leszünk az 1 Magyarország Pikniken!

A Magyar Liberális Párt kiáll a gyűlöletkeltés, a kirekesztés és a jogegyenlőtlenségek ellen, ezért Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője, valamint Sermer Ádám főpolgármester-jelölt képviseletében részt veszünk a Roma Sajtóközpont által a gyűlöletbeszéd ellen szervezett 1 Magyarország Pikniken.

A rendezvény célja, hogy civil szervezetek, kisebbségi önkormányzatok, értelmiségi körök, politikai pártok közös platformon álljanak ki a gyűlöletkeltés ellen és együtt szálljanak síkra egy józanabb és békésebb Magyarországért. Hazánkban ismét olyan hangok kezdtek megerősödni, amelyek könnyű politikai hasznot remélnek a bűnbak-kereséstől, a megbélyegzéstől és a félelemkeltéstől. Legutóbb az ország elitjének többsége apatikusan nézte végig, ahogyan – a 2008-2009 közötti romák elleni sorozatgyilkosság révén – borzalmas tragédiasorozatba torkollott a cigányellenes uszítás. Nem követhetjük el még egyszer ugyanazt a történelmi hibát, hogy csendben maradunk! Roma és nem roma szervezeteknek együtt kell felszólalniuk a jogegyenlőtlenségek ellen!

A Liberálisok korábban is kiálltak a kisebbségi csoportokat érintő igazságtalanságok és jogfosztások ellen; idén például Bősz Anett kezdeményezésére második alkalommal rendeztük meg a jogtudatosság hónapját, melynek során a négy leginkább érintett magyar kisebbségi csoportot – romákat, nőket, fogyatékkal élőket, LMBTQI-közösséget – ért joghátrányok ellen szólaltunk fel. A jogállami normákat és a demokratikus intézményrendszert azonban csak együtt, közösen tudjuk helyreállítani Magyarországon. Ezért veszünk részt a pikniken: mert hiszünk abban, hogy 1 Magyarország van, melynek állampolgárai mind egyenlőek. Mert bízunk abban, hogy a pártok és a civilek közös munkájának eredményeként egy konkrét cselekvéseket tartalmazó nyilatkozatot dolgozhatunk ki és mutathatunk be. És mert hiszünk abban, hogy az országunkban nincs helye a gyűlöletkeltésnek.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK