Belépek a Pártba
30 május
2019
HÍR
1221 látogató

A kormánypártok számára tényleg semmit sem érnek a nők

A Fidesz és a KDNP sokadszor tesz tanúbizonyságot arról, hogy szemléletük szerint a nőknek a bölcső és a tűzhely mellett a helye, de ami ennél sokkal rosszabb: a társadalomnak is ezt a szemléletet adják át a létező összes csatornán keresztül, azt üzenve, egy nő nem ér annyit, mint egy férfi.

Láttunk nőket megalázó vicceket általános iskolások tankönyveiben, hallottuk Rétvári Bencét arról beszélni, hogy a nők örüljenek szavazati joguknak, és rendszeresen megéljük a parlamenti patkóban a női képviselők szóbeli bántalmazását. A teljesség igénye nélkül: „Attól, hogy ön szép, még nem biztos, hogy okos.” „Vetkőzz, Ági!” „Ki vigyáz a gyerekekre?” „Figyelj már!” „Hallgat a nevére!” „Mit pofázol bele, kisanyám?”

A héten újrakezdődött parlamenti ülésszak új játszmája a fideszes és KDNP-s képviselők részéről, hogy képtelenek a vasárnap EP-képviselői mandátumot szerzett Dobrev Klárát a nevén szólítani, róla rendre férje toldalékaként beszélnek. Minden embernek alapvetően jár, hogy önálló személyiségként, és ne valakinek a feleségeként, tartozékaként aposztrofálják, még ha az adott személy politikus és nő is egy személyben, jelen esetben nagycsaládos édesanya és feleség, történetesen egy politikus felesége.

Sokadrangú kérdésnek tűnhet, hogy velünk, ellenzéki politikusnőkkel hogyan beszélnek a kormánypárti képviselők, de ez csak kórtünete annak a társadalomfejlődést visszafordító szemléletnek, amit a Fidesz fő irányvonalként megjelöl. A regnáló kormány nem érti – igaz, nem is érdekli –, hogy az egyenlő méltóság elve őket is európai emberhez méltó viselkedésre kötelezné.

Elvárjuk, hogy a kormánypárti képviselők a jogegyenlőség és az egyenlő bánásmód alapvetéseinek megfelelően tegyék felszólalásaikat, és értsék meg: a politikusnők folytatólagos megalázása nem a közéleti csibészség, hanem a politikai és társadalmi aljasság kategóriája.

 

Bangóné Borbély Ildikó, Bősz Anett, Gurmai Zita, Kunhalmi Ágnes, Schmuck Erzsébet, Szabó Tímea, Szél Bernadett, Vadai Ágnes

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK