Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

30 április
2017
HÍR
225 látogató

Késik a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) teljes átvilágítása, a vezérigazgató csendben távozna

Az FKF vezérigazgatójának pénteki lemondása előtt a Liberálisok már jónéhányszor felhívták a figyelmet arra, hogy a cég 2010 óta botrányról, botrányra bukdácsol, és eközben egyre alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújt a főváros lakóinak. Az FKF élén az említett időszakban több vezérigazgató váltotta egymást, tavaly pedig a cég egyik volt dolgozójáról kiderült, hogy bennfentes információk segítségével nyert egy pályázatot. Az ügy felelőseit azóta sem nevezte meg a városvezetés.

Kiszivárgott továbbá egy tavaly év végi dolgozói gyűlésen készült hangfelvétel is, amelyen Csontos István vezérigazgató arról beszél, hogy az elmúlt években használhatatlan, illetve teljesen felesleges gépeket vásároltak uniós forrásokból. A Liberálisok követelik, hogy az ügy kivizsgálásába az Európai Csalás Elleni Hivatalt (OLAF) is vonják be, hiszen mint látható, Budapest vezetése továbbra is szeretné a szőnyeg alá seperni a történteket. Emellett ugyanezen dolgozói értekezleten elhangzott, hogy a cég közbeszerzései alkalmával a szükséges alkatrészek beszerzése nem ritkán a piac ár tízszereséért történik, és továbbra sem szűntek meg az ún. “fekete ürítések”, azaz veszélyes anyagok illegális lerakata legtöbbször a Cséry-telepen.
Miközben a korrupció gyanúja folyamatosan körüllengte a céget, az FKF a szakszervezet egyetlen béremelési kérését sem támogatta. Eközben csökken a dolgozói létszám, állandó a munkaerőhiány, emiatt nő a ledolgozott munkaórák száma, ezért minden tisztelet megilleti a dolgozókat. A szakszervezet 2016-tól 2018 végéig 30 százalékos bértömegnövelést követel a munkáltatótól, az FKF ezzel szemben legjobb esetben is csak alig pár százalékos fizetésemelést helyezett kilátásba.

Az FKF vezérigazgatójának gyors távozása erősíti a gyanút, hogy az említett botrányos ügyek felelőseit Budapest politikai vezetése nem kívánja megnevezni, inkább a szokott módon igyekszik agyonhallgatni, ami elfogadhatatlan. A Liberálisok éppen ezért az OLAF-hoz fordulnak, hogy meginduljon a vizsgálat végre az FKF-nél, hiszen a volt vezérigazgató saját szavai szerint is használhatatlan és felesleges gépeket, eszközöket vásárolt a cég uniós pályázati forrásokból.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók