Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

26 szeptember
2018
HÍR
160 látogató

Kérjék ki a magyarok véleményét is a Sargentini-jelentésről! – Nyílt levélben fordulunk Orbán Viktorhoz

A Liberálisok Orbán Viktornak és kormányának írt nyílt levélben követelik, hogy a még ki nem küldött nemzeti konzultációban kérjék ki a Sargentini-jelentésről is a magyar emberek véleményét – jelentette be Sermer Ádám mai sajtótájékoztatóján.

A Liberálisok elnökhelyettese a párt és annak ifjúsági szervezete által felállított standnál azt kérte a kormánytól, hogy a Magyar Liberális Párt által elindított Sargentini-konzultációt mellékeljék az ingyenes válaszborítékokba, hogy minden magyar állampolgár megismerhesse a Sargentini-jelentés valódi tartalmát, és állást foglalhasson arról. Hogy a kormány is szembesülhessen azzal, mit gondol a magyarok többsége a demokrácia és a jogállam érvényesüléséről Magyarországon – fogalmazott a politikus.

A Liberálisok és a Liberális Fiatalok Társaságának aktivistái a sajtótájékoztató alatt is osztogatták a Sargentini-konzultációs íveket a járókelőknek, és gyűjtötték az aláírásokat Hadházy Ákos kezdeményezéséhez, amely hazánk Európai Ügyészséghez való csatlakozását szolgálná. Sermer Ádám ezzel kapcsolatban elmondta: „szégyen, hogy az állampolgárok aláírására van szükség ahhoz, hogy Magyarország egy olyan nemzetközi szervezethez csatlakozzon, amely plusz garanciát adhat az igazságszolgáltatás átlátható, követhető működésére és a korrupció megfékezésére.” Az ellenzéki politikus szerint a kezdeményezést csak az nem támogatja, akinek takargatnivalója van. “Az, hogy az Orbán-kormány minden lehetséges módon tiltakozik a kezdeményezés ellen, bizonyítja, hogy Orbán Viktornak és kormányának van takargatnivalója” – fogalmazott a Liberálisok elnökhelyettese. „A magyar állampolgároknak az az érdeke, hogy Magyarországon egy stabil, jól működő jogrendszer legyen, hogy létezzen jogbiztonság és valódi jogegyenlőség, éppen ezért a Liberálisok minden lehetséges módon támogatják Hadházy Ákos kampányát, egy demokratikusan működő, jogegyenlőségen és jogbiztonságon alapuló, az európai uniós értékeket betartó Magyarországért”  – zárta sajtótájékoztatóját Sermer Ádám.

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/331785234224811/
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók