Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

23 február
2019
HÍR
150 látogató

Kegyelettel emlékezünk a romagyilkosságok áldozataira

A Magyar Liberális Párt részvéttel osztozik a roma nemzetiséghez tartozó honfitársainkkal közös gyászunkban, amikor a tíz éve a Pest megyei Tatárszentgyörgyön meggyilkolt Csorba Róbertre és öt éves kisfiára, Csorba Robikára, valamint a 2008-2009-es rasszista indíttatású gyilkosság-sorozat valamennyi áldozatára emlékezünk. 
Ki kell mondanunk és nem szabad elfelejtenünk, hogy a 2008-ban Nagycsécsen megkezdődött gyilkosságsorozat kimondottan rasszista indíttatású volt: a szélsőjobboldali elkövetők a cigány származás, a roma nemzetiséghez való tartozás miatt gyilkolták meg ártatlan áldozataikat, így ma tíz esztendeje, 2009. február 23-án hajnalban a Pest megyei Tatárszentgyörgyön Csorba Róbertet és öt esztendős kisfiát, Csorba Robikát.
Magyarországon hónapokon keresztül a félelem és a rettegés uralkodott a hazai romák között: senki nem tudhatta, mikor és hol csapnak le a gyűlölettől elvakultan cigányokra vadászó, faluszéli házakat felgyújtó majd az égő otthonokból menekülőket sunyi módon, lesből legyilkoló bűnözők. Kitörölhetetlen a félelem és a fájdalom emléke: a rasszista indíttatású sorozatgyilkosság ugyanakkor nem a magyarországi roma közösség magánügye, de a mai napig égő és talán soha be nem gyógyuló sebe a teljes magyar társadalomnak.
Tatárszentgyörgy arra emlékeztet mindannyiunkat, hogy ha a hétköznapokban teret engedünk a rasszizmusnak, és nem emeljük fel a szavunkat a kirekesztés és a megbélyegzés minden formájával szemben – érjen az bármilyen etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséget – akkor a gyűlölet egy idő után minden esetben tettlegességhez és végül gyilkosságokhoz vezethet.
Kegyelettel emlékszünk Csorba Róbertre és Csorba Robikára, valamint a rasszista indíttatású sorozatgyilkosság valamennyi áldozatára, és csak remélni tudjuk, hogy a rasszizmus, a kirekesztés, a gyűlölet nem gyilkolhat újra a XXI. századi Magyarországon.
Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei választmányi elnöke, hernádi csoportelnöke 
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók