Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 október
2018
HÍR
308 látogató

Kásler Miklós bebizonyította, hogy alkalmatlan egészségügyi miniszternek

Az egészségügy helyzete, amely kimutathatóan a magyar lakosság legsúlyosabb problémája, és amelynek állapota az elmúlt nyolc évben tovább romlott, az új Orbán-kormány alatt immár morálisan is a mélypontjához érkezett. A Magyar Liberális Párt már a kezdetektől fogva figyelmeztetett: önálló minisztériumra van szüksége a szakágnak, hiszen még úgy is nehéz odafigyelni, nemhogy megoldani a problémákat. Bár a mostani ciklus látszólag azt az előrelépést ígérte, hogy ha nincs is önálló tárcája az egészségügynek, legalább a sok mindent magába olvasztó minisztérium élére két szakembert, orvost állítottak. A miniszterről azonban nagyon rövid időn belül kiderült, hogy hiába bizonyult jó kórházi vezetőnek, alkalmatlan egy egész rendszer megszervezésére, működtetésére.

Alig néhány hónap telt el a kormány megalakulása óta, máris belső ellentétek feszítik szét a tárcát, távozik az ugyancsak volt kórházigazgató államtitkár, éppen a miniszter vezetési alkalmatlansága miatt. Kásler Miklós rövid idő alatt bizonyította: sem emberileg, sem politikailag, de ami még súlyosabb, szakmailag sem alkalmas a tárca irányítására. A Liberálisok szerint önálló minisztérium létrehozásával, még több szakember bevonásával, a több biztosítós modell kiépítésével elkerülhető lett volna, hogy a magyar egészségügy pár hónap alatt atomjaira kezdjen hullni. Bár Orbán Viktortól váratlan lenne, hogy belássa tévedését, a presztízsnél itt most sokkal többről van szó: a magyar emberek életéről. Itt volna az ideje, hogy a miniszterelnök egyszer végre belássa tévedését, és önálló minisztérium keretében, a több biztosítós modell bevezetésével és a megfelelő emberekre bízva a vezetést elindítsa az egészségügy rendbetételét!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók