Belépek a Pártba
22 december
2014
HÍR
812 látogató

Kárpátaljára vittek könyvadományt a Fiatal Liberálisok

Az ukrajnai Beregszászra vitt könyvadományt a Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete. Bősz Anett, az MLP ügyvivője, a Fiatal Liberálisok elnöke segítőivel kárpátaljai árva gyermekeket nevelő civil szervezetekhez juttatott el több mint ötszáz kötetnyi olvasnivalót. Az adományt a Kezünkben a Jövő Alapítvány, valamint a Kárpátaljai Református Egyházkerület Sámuel Alapítványa kapta meg.

A jótékonysági könyvgyűjtés Bősz Anett kezdeményezésére indult a hónap elején, és pár hét alatt több száz kötetnyi könyv gyűlt össze. Az adományt december 20-án vitték el Ukrajnába a Fiatal Liberálisok.

A Kezünkben a Jövő Alapítvány részéről Kopor Nóra projektvezető, illetve Sipos Géza, a Kárpátaljai Református Egyházkerület Sámuel Alapítványának elnöke nagy szeretettel fogadta a könyveket. A kárpátaljai magyarság nevében Bozsik Béla, a Beregszászi Magyar Konzulátus vezetője mondott köszönetet az adományért.

A Liberálisok szerint a kárpátaljai magyarok érdeke megegyezik Ukrajna valamennyi állampolgárának érdekével, ami nem más, mint az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartásával működő, a nyugati világhoz, az euroatlanti civilizációhoz tartozó demokratikus Ukrajna. Sajnálatos, hogy a magyar kormány anakronisztikus nemzetfelfogásával viszályt szít az ukrajnai magyarok és az ukrajnai többségi nemzet között, egyben megosztja a kárpátaljai magyarságot is és a keleti-nyitás politikájának jegyében nem szövetségeseink, az EU és a NATO, hanem Putyin antidemokratikus politikája mellett foglal állást.

Az ukrajnai helyzettől függetlenül, az adományozás nem a politikáról szólt: jótékonysági akciónk keretében, karácsony közeledtével azt kívántuk hangsúlyozni, hogy különösen fontos odafigyelnünk egymásra határainkon belül és kívül egyaránt, és fontos észrevennünk, ha valahol nagy a szükség.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK