Belépek a Pártba
15 február
2017
HÍR
729 látogató

Jogtudatossági hónapot indítanak a Liberálisok a diszkrimináció felszámolásáért

Budapest, 2017. február 15., szerda (MTI) – A diszkrimináció felszámolásának érdekében Esélyt: egyenlőséget! címmel jogtudatossági hónapot tart február 15. és március 15. között a Magyar Liberális Párt, amely arra kéri a választókat, hogy képeslapon vagy online írják meg a képviselőjüknek, milyen antidiszkriminációs intézkedéseket várnának el tőle.

Az ellenzéki párt ügyvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Magyarország jelenleg a megkülönböztetések országa, ezért aktivistáik kivonulnak az utcákra, ahol tájékoztatást adnak az embereknek arról, hogy hogyan lehetne csökkenteni a megkülönböztetést. Bősz Anett példaként említette, hogy az iskolákban nő a szegregáció, a munkaerőpiacon pedig hátrányosan különböztetik meg a gyermeket vállaló nőket, a romákat vagy a fogyatékossággal élőket.
A politikus adatokat sorolva arról beszélt, hogy miközben a nők általában dupla annyi házimunkát végeznek mint a férfiak, és mindent összevetve hetente 61,5 órát dolgoznak, bérük átlagosan csak 81 százaléka a férfiakénak. Kiemelte, hogy a romák 68 százaléka tapasztalt hátrányos megkülönböztetést a munkaerőpiacon, a melegeknek pedig 55 százaléka kényszerül hazudni a szexuális orientációjáról. A fogyatékkal élők helyzetét elemezve kiemelte, hogy az ő munkanélküliségi rátájuk eléri a 25 százalékot.
Más témában feltett kérdésre válaszolva Bősz Anett azt mondta, hogy a Liberálisok alkalmas miniszterelnök-jelöltnek tartják Botka Lászlót. Hozzátette, a szocialista politikussal jelenleg időpontot egyeztetnek arról, hogy mikor tudnak leülni egymással tárgyalni.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK