Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 október
2018
HÍR
322 látogató

Jogtudatosság hónapja – A kisebbségi ombudsman visszaállítását kezdeményezzük

A Magyar Liberális Párt a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosának visszaállítását kezdeményezi – jelentette be Bősz Anett mai sajtótájékoztatóján. A Liberálisok országgyűlési képviselője a jogtudatosság hónapjának roma kisebbséggel foglalkozó témahetén levélben fordul Kövér László házelnökhöz, a frakcióvezetőkhöz, valamint a független képviselőkhöz, és arra kéri őket, hogy támogassák a kezdeményezést.

Bősz Anett elmondta: a Magyar Liberális Párt azért hirdette meg a jogtudatosság hónapját, mert a Sargentini-jelentés kapcsán beterjesztett kormánypárti határozati javaslat bebizonyította, hogy a kormánypártoknak eszükben sincs helyreállítani a jogállami normákat és a demokratikus intézményrendszert Magyarországon. A jelentés elfogadásával hazánk még távolabb kerülhet az Európai Uniótól, az európai értékektől, a jogállami normáktól és a jogegyenlőségtől – tette hozzá a Liberálisok ügyvivője.

„Ma Magyarországon az élet számos területén éri naponta jogsérelem a roma honfitársainkat” – hívta fel a figyelmet Bősz Anett. „Ismertek a történetek, amikor roma fiatalok próbálnak bejutni szórakozóhelyekre, de hirtelen zártkörűvé nyilvánítják a rendezvényt. Számos példát találhatunk arra is, amikor a munkaadók kifejezetten deklarálják, hogy nem alkalmaznak roma munkatársakat, sok esetben az Egyenlő Bánásmód Hatóság próbatelefonja után derült ki, hogy egy roma álláskeresővel pusztán a származása volt a probléma” – magyarázta a Liberálisok országgyűlési képviselője. Hozzátette: 2012 óta, a kisebbségi ombudsman pozíciójának megszüntetése óta nincs olyan intézményrendszer, amely kiszűrné az ehhez hasonló jogegyenlőtlenségeket. Emiatt milliók élnek az országban úgy, hogy a munkapiacon, az egészségügyi- vagy az oktatási intézményekben jogsérelem éri őket.

„A Liberálisok azért kezdeményezik a kisebbségi ombudsman pozíciójának visszaállítását, mert az egész magyar társadalom elemi érdeke, hogy kiszűrje a hátrányos helyzetben élő, kisebbségi társadalmi csoportokat érő mindennapos jogsértéseket” – zárta sajtótájékoztatóját Bősz Anett, aki végezetül arra buzdította mindazokat, akiket cigány származása miatt valaha jogsérelem ért, hogy írja meg a történetét, amit a Magyar Liberális Párt el fog juttatni az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.

 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán: 

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/704505863237299/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók